Raputäytteiset tuulihatut

1,2 dl vettä

1,2 dl maitoa

120 g voita

ripaus suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja

4 munaa

1,2 dl gruyère juustomuruja

mustapippuria

muskottia

ravunpyrstöjä

smetanaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paperoi pari peltiä leivinpaperilla. Kiehauta kattilassa tai padassa vesi, maito, suola ja voi yhteen hieman kuohuvaksi. Lisää jauhot puulastalla voimakkaasti sekoittaen ja anna samalla kypsyä kunnes taikina irtoaa reunoilta. Nosta jäähtymään pariksi minuutiksi.

Lisää munat yksi kerrallaan, sitten juustomurut, pippuri ja muskotti.

Jaa taikina kahdella lusikalla nokareina pelleille. Ripottele juustoa pinnalle ja paista 22 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat nousseet ja ruskistuneet. Älä avaa välillä uunia.

Pistä veitsen kärjellä reikä tuulihattuun, pujota ravunpyrstö sisään ja sipaise teelusikalla smetanaa perään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.