Intialainen lisäkeriisi

3 dl basmatiriisiä

1 sipuli silputtuna

voita kuullottamiseen

ripaus jauhettua neilikkaa

hiukan jauhettua kanelia

(vajaa kourallinen curryn lehtiä)

1 laakerinlehti

1 kanelitanko

2 dl keltaisia rusinoita ( tai muutama silputtu, kuivattu aprikoosi)

noin 5 dl vettä

suolaa

rouhittua mustapippuria

Huuhdo riisi hyvin. Kuumenna voi padan pohjalla ja kuullota siinä sipulisilppua hetken aikaa. Lisää sekaan hiukan jauhettua neilikkaa ja kanelia sekä currynlehdet, jos käytät niitä.

Lisää riisi ja kuullota sitäkin hetki. Lisää loput ainekset ja vesi ja anna riisilisäkkeen kypsyä noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut