Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Autokaupan erikoisin tarjous ikinä – tämän uutuusmallin voi ostaa, mutta autoa ei saa viedä kotiinsa

Ensiesittelyssä ollut Lamborghini Essenza SCV12 on väriltään vihreä, mutta mitään muuta vihreää ratatykissä ei ole. Hevosvoimia löytyy reilusti yli 800. Automobili Lamborghini

Timo Nieminen

Kaikessa kaupanteossa kannattaa aina lukea sopimuksen lopussa olevat pikkupräntit huolellisesti. Tämän erikoisen auton tapauksessa vielä tavallistakin huolellisemmin.

Kyseessä on Lamborghinin uutuusmalli Essenza SCV12. Se on italialaisvalmistajan hyperauto, jota valmistetaan 40 kappaletta.

Hinta on 3 miljoonaa euroa, mutta tuolla rahalla saa paljon kaikenlaista ihmettä ja kummaa. Etenkin tehoa, sillä 6,5-litrainen V-12 tuottaa 820 hevosvoimaa ja kiihtyy nollasta sataseen 2,8 sekunnissa.

Mutta sitten tulee tämän ostoksen kääntöpuoli, joka tekee siitä ehkä kaikkien aikojen oudoimman tarjouksen autokaupassa. Lamborghini edellyttää, että ostaja ei vie autoaan kotiin. Jokainen Lamborghini Essenza SCV12 tulee säilyttää autonvalmistajan kotiseudulla Sant’Agata Bolognesessa – ja lisäksi kullekin autoyksilölle varatussa tallissa. Lamborghini sentään lupaa, että ostajalla on jatkuva kuvayhteys autoon. Omistaja voi siis ihailla Lamborghiniaan vaikkapa älypuhelimellaan vuorokaudet ympäri.

Lamborghinin kauppaehtojen syy on yksinkertainen. Auto on tarkoitettu rata-ajoon, eikä se esimerkiksi EU-maissa täytä liikennekäytön määräyksiä.

Omistajat pääsevät kuitenkin "mahdollisuuksien mukaan" testaamaan takavetoisen hyperauton kykyjä. Lamborghini lupaa järjestää rata-aikaa ja auton tekniikan tuntevan työntekijän Essenza SCV12:n omistajan mukaan useita kertoja vuodessa.

Valmistajan mukaan Essenza SCV12 ei ole yksinkertainen ajettava. Sen hallintalaitteet ovat F1-maailmasta kopioituja, eikä siinä ole ilmastointia, avattavia ikkunoita tai edes ovenkahvoja. Koska painopiste on pitänyt saada alas ja painoa on yritetty keventää kaikin tavoin, ei ovenkahvoja edes harkittu asennettavaksi.

– Lamborghini etsii aina uusia haasteita omaa perintöään unohtamatta. Essenza SCV12 on täydellinen yhdistelmä Lamborghinin ennakkoluulotonta toimintakulttuuria superautojen valmistajana ja intohimoamme autourheiluun, sanoi Automobili Lamborghinin toimitusjohtaja Stefano Domenicali automallin julkistamistilaisuudessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut