Huolisitko sinä? – Renault Zoen saa Saksassa käyttöönsä ilmaiseksi valtion hankintatukien ansiosta

Saksalaisen Autohaus Königin mainoksessa luvataan Renault Zoen olevan kahden vuoden leasing-sopimuksella ilmainen, kun hyödyntää valtion hankintatuet. Autohaus König

Timo Nieminen

Sanotaan, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia. Kuten vaikkapa metsästä poimitut mustikat tai naapurin Penan kanssa höpöttely takapihalla. Ja yllättävää kyllä, tähän ilmaisten listaan voi nyt lisätä sähköautoilun Saksassa.

Suuri saksalainen autokauppaketju Autohaus König on hyödyntänyt Saksan valtion hankintatukiin jääneen porsaanreiän. König tarjoaa asiakkailleen kahden vuoden leasing-sopimusta noin 6 000 eurolla. Ensikuulemalla pienen Renault Zoen leasing-hinta kuulostaa kalliilta, mutta saksalainen tukijärjestelmä tekee siitä kaikkea muuta kuin kalliin. Asiakas nimittäin saa koko summan takaisin hankintatukina.

– Tällä hetkellä noin 150 asiakasta päivässä tiedustelee Renault Zoen leasingiä, sanoo Autohaus Königin asiakkuusjohtaja Wolfgang Huber.

Huber epäilee, ettei Zoe-leikki jatku kauan. Saksan valtio pistää hankintatuen säännöt pikaisesti uusiksi, koska nyt veronmaksajien suuri enemmistö käytännössä kustantaa nokkelan myyntitempauksen kulut ja pienehkön asiakasjoukon autoilun.

Autohaus Königin ilmoituksessa mainitaan paraatipaikalla silti yhä häpeilemättä: Renault Zoe ilmaiseksi.

Kuluttaja joutuu leasing-sopimuksen yhteydessä maksamaan joitakin maksuja, mutta ne kaikki voi hakea valtiolta takaisin.

Auton lataamisesta aiheutuvat sähkölaskut sentään lankeavat ilmais-Zoen käyttäjille.

Liettuaa lukuun ottamatta kaikki EU-maat tarjoavat tällä hetkellä sähköautoihin erilaisia hankintatukia. Saksassa tukea voi saada jopa 9 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut