Autojätin outo hiljaiselo loppui ja jopa logo uudistui – "Ariyasta alkaa aivan poikkeuksellinen hyökkäys"

Nissan Ariya tarjoaa Euroopassa 5 voimalinjavaihtoehtoa ja 500 kilometrin toimintamatkan. Nissan

Timo Nieminen

Monet autoista kiinnostuneet ovat ihmetelleet Nissanin hiljaiseloa. Kun muut isot autonvalmistajat ovat julkistaneet uutuuden toinen toisensa jälkeen, Nissanista on puhuttu lähinnä erotetun toimitusjohtajan Carlos Ghosnin rikosepäilyjen ja Libanoniin pakenemisen yhteydessä.

Viime vuodet eivät ole olleet mairittelevia Nissanille, jonka taloudelliset huoletkin ovat olleet julkista riistaa.

Nyt Nissan on julkistanut uuden täyssähköisen katumaasturinsa Ariyan. Samalla toimitusjohtaja Makoto Uchida vakuutti, että Nissan katsoo erittäin luottavaisesti tulevaisuuteen.

– Nissan Ariya on vastaus kuluttajien tarpeisiin. Haluamme parantaa asiakkaidemme elämänlaatua. Ariya-mallista alkaa samalla aivan poikkeuksellinen hyökkäys, sillä Nissan julkistaa 12 uutta automallia puolentoista vuoden aikana, sanoi Makoto Uchida.

Uusi coupéhenkinen sähkömaasturi Ariya on vahva signaali siitä, ettei Nissan jää tuleen makaamaan, kun kilpailijat menevät hybrideineen ja täyssähköautoineen ohi vasemmalta ja oikealta. Qashqain ja tekniikaltaan vanhentuvan Leafin varaan ei voi rakentaa 2020-lukua, joten Nissanin panostus Ariyaan on ollut ja tulee olemaan voimakas.

Ariya menee tuotantoon viime vuonna esitellystä koemallista ulkoisesti lähes muuttumattomana. Nissanin uusi logo sijaitsee auton keulassa keskellä aerodynaamista suojusta ja hohtaa valaistuna 20 ledillä.

Auto on myös teknisesti pätevän oloinen. Auton saa kaksi- ja nelivetoisena. Nelivetoiset mallit on varustettu e-4ORCE -nelivetoteknologialla. Etu- ja takapään välillä tapahtuvan optimoidun voimansiirron lisäksi järjestelmä kykenee hallinnoimaan jokaisen renkaan jarruvoimia rengaskohtaisesti.

Malliversioita on useita: 63kWh 2-vetomalli, 87kWh 2-vetomalli isommalla akustolla, e-4ORCE 63kWh 4-vetomalli kahdella sähkömoottorilla, e-4ORCE 87kWh 4-vetomalli isommalla akustolla ja e-4ORCE 87kWh Performance.

Tehot ovat 214–389 hevosvoimaa ja vääntö 300–600 newtonmetriä. Tehokkain Ariya kiihtyy nollasta sataseen 5,1 sekunnissa.

Toimintamatkaksi luvataan 360–500 kilometriä malliversioittain vaihdellen.

Ariyan 63kW-mallissa on 7,4 kW laturi ja 87-kW mallissa 22 kW kolmivaihelaturi kotilataukseen. Ariya tukee myös maksimissaan 130 kW pikalatausta.

Auton hinnoista ja saapumisesta Euroopan markkinoille kerrotaan "tulevina kuukausina".

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut