Autovarkaiden uusi ase – Bulgariassa kehitelty "Nintendo-ohjain" avaa lukot ja käynnistää henkilöautot

Timo Nieminen

Useiden Euroopan maiden viranomaiset ja autoilun etujärjestöt ovat huolestuneita autovarkauksien määrän kasvusta ja julkisesti verkossa myytävistä nykyautojen tekniikkaa huijaavista laitteista.

Tuorein kauhistelun aihe on bulgarialainen teknologiayhtiö SOS Auto Keys, joka myy vanhalta Nintendo-pelikonsolin ohjaimelta näyttävää laitetta. Viranomaisten mukaan bulgarialaisten tekemillä laitteilla on pystytty avaamaan useiden automerkkien lukot ja käynnistämään autot.

SOS Key Tool kertoo verkkosivuillaan rakentaneensa kaikkien aikojen "kehittyneimmän autolukkoseppien työkalun". Yhtiöllä on myös verkkokauppa, jossa laitetta myydään.

Bulgarialaisyhtiön verkkosivuilla kielletään laitteiden käyttö laittomiin tarkoituksiin, mutta minkäänlaista ostotapahtuman jälkeistä valvontaa laitteiden käytölle ei tietenkään ole.

Uusimman laitemallinsa bulgarialaiset kertovat toimivan Kian, Hyundain ja Mitsubishin valmistamissa autoissa. Toimivuuden vakuudeksi yhtiö on ladannut YouTubeen esimerkkivideon.

Laite toimii viime vuosina yleistyneissä avaimettoman kännistyksen autoissa. Kun SOS Key Tool -laitteen haltija koskettaa auton ovenkahvaa, laite alkaa skannata auton lähettämää dataa. Jos yhteys löytyy, auton järjestelmä tulkitsee henkilöllä olevan auton viralliset avaimet.

Ainakin Britannian liikenneministeriö on valmistelemassa nopealla aikataululla bulgarialaisen laitteen myynnin ja maahantuonnin kieltämstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut