Pieni suuri Kia Picanto

Jussi Komulainen

Täysin uusi Kia Picanto on persoonallinen uutuus Euroopan laajuisesti suosiotaan kasvattavaan kompaktiin kokoluokkaan. Huomattavasti vähentyneet hiilidioksidipäästöt sekä kasvaneet mittasuhteet lisäävät auton vetovoimaa. Auton omistajan vaihtuessa säilyvä seitsemän vuoden tehdastakuu on lisäksi merkittävä kaupanpäällinen.

Cityauto tulee saataville sekä monikäyttöisenä 5-ovisena että 3-ovisena sporttimallina. Mittasuhteiltaan venähtänyt Kia Picanto tarjoaa myös entistä paremmat matkustus- ja tavaratilat, sillä sen kokonaispituus on kasvanut 6 senttiä ja akseliväli puolestaan 1,5 senttiä. Uutuusmallin tavaratila on kasvanut 43 litraa.

Kia Picanton voimanlähteenä toimivat vähäpäästöiset ja taloudelliset Euro5-päästönormit täyttävät Kappa-moottorit, joissa kulutus on alimmillaan vain 4,1 litraa/100 km. Vaihtoehtona on 1,0-litrainen kolmisylinterinen (69 hv) bensiinimoottori, joka tuottaa alimmillaan vain 95 g/km hiilidioksidipäästöt. Malliston isomman, 1,2-litraisen (85 hv) nelisylinterisen bensiinimoottorin CO2-päästöt jäävät alimmillaan vain 100 g/km.

Vaihteistona molemmissa moottorivaihtoehdoissa on viisipykäläinen manuaali. Isompitilavuuksinen moottori tulee saataville myös automaattivaihteistolla.

Kia Picanto -malliston hinnat alkavat 11 990 eurosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.