Viili on helppo kesäherkku – katso resepti!

Viili maistuu esimerkiksi marjojen, hillon, talkkunan tai sokerin ja kanelin kera. Mirja Kukkonen

Päivi Lehikoinen

Viili on Suomessa perinteisesti ollut kesällä tehtävä ruoka. Nykyviilin tekeminen on yksinkertaista, sillä tarveaineiksi tarvitaan vain kaupan viiliä sekä maitoa.

Viili valmistuu tavallisimmin vuorokaudessa. Vanha tieto kertoo, ettei viili onnistuu ukonilmalla. Itse ukonilman ei ole todettu vaikuttavan viilin tekemiseen, vaan syynä ongelmiin ovat ukonilmalla vallitseva lämmin sää sekä ilman suuri kosteus.

Viili maistuu esimerkiksi marjojen, hillon, talkkunan tai sokerin ja kanelin kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.