Ford Fiesta RS WRC:lle uusi väritys

Martti Ratia

Ford on esitellyt Autosport International Racing Car -autonäyttelyssä Birminghamissa Fiesta RS WRC -ralliautonsa uuden sinisenharmaan ilmeen. Samalla paljastettiin vuoden 2011 rallitiimin virallinen nimi, joka on Ford Abu Dhabi World Rally Team.

Abu Dhabi jatkaa tallin tukemista myös vuonna 2011 ja sen tunnukset ja värit ovat vahvasti näkyvissä auton uudessa ilmeessä. Abu Dhabi on ollut tiimin yhteistyökumppanina vuodesta 2007 lähtien. Khalid Al Qassimi ajaa kolmatta Fiesta RS WRC:tä tiimikavereidensa Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan lisäksi.

Fordin WRC-kilpuri perustuu huippusuosittuun Fiestaan, ja sen ovat kehittäneet Euroopan Ford ja M-Sport. Sen pohjana on käytetty Fiesta S2000 -ralliautoa, joka voitti legendaarisen Monte Carlo -rallin tammikuussa 2010 ja useita kansainvälisiä ja kansallisia kisoja pitkin kautta.

Autossa on 4-veto ja 1,6 litran turboahdettu moottori, joka perustuu henkilöautomallistosta tuttuun Ford EcoBoost -moottoriperheeseen, joten se on uusien sääntöjen mukainen.

Auton tarkat tekniset tiedot julkistetaan helmikuun alussa. Auton testit jatkuvat Ruotsissa sopivasti ennen Fiesta RS WRC:n ensiesiintymistä MM-sarjassa. MM-sarjan avauskisa ajetaan 10.-13.2.2011.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.