iPhonella voi ohjata autoa

Martti Ratia

<object width="480" height="295"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_x5IziyOcAg&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/_x5IziyOcAg&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;" width="480" height="295" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash"></embed> </object>

Teksasilaiset Waterloo-Labsin nörtit ovat tehneet kauko-ohjattavan Oldsmobile Delta Royale 88:n, jonka ohjailuun käy iPhone-puhelin.

Kyseessä on vuoden 1988 mallia oleva Chevy. Muutostyö vei aikaa neljä viikkoa. Ohjausjärjestelmään kuuluu sähkömoottoreita, potentiometrejä, sensoreita sekä CompactRio-tiedonsiirtoväylä. Autoa ohjaavat osat löytyivät autosta itsestään tai "hyllystä".

Waterloo Labs koostuu National Instrumentsin ja muiden Teksasin Austinissa toimivien yritysten pellepelottomista eli yli-innokkaista insinööreistä. He pyrkivät osoittamaan, että tekniikka voi olla hauskaa ja ihmisen (=tässä tapauksessa insinöörin) luomiskyvyllä ei ole mitään rajoja.

Ja kuten oikeat ja rehelliset tieteentekijät, Waterloo Labsin heput ovat laittaneet koodit ja ohjeet, jolla auto muutetaan puhelimella ohjattavaksi, kaiken kansan nähtäville ja imuroitavaksi internetistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.