Sähköautot valtaavat Helsingin 20 vuodessa

Keskisuomalainen

Helsingin Energia avasi Suomen ensimmäisen sähköautojen katulatauspisteen Helsingin Kampissa. Latauspisteen lisäksi Helsingin Energia kiihdyttää sähköaikaan myös uusilla sähköautoillaan: kaksi Peugeotia, Expert ja Expert Tepee, alkavat liikkua Helsingissä normaaleissa työajoissa.

Autovalmistaja Peugeot on tosissaan sähköautoistumisen suhteen.

- Uskomme siihen, että sähköautot yleistyvät ja aiomme olla kehityksessä etunenässä. Yhteishanke Helsingin Energian kanssa on meille erinomainen avaus Suomessa, kertoo Peugeotin maahantuojan, Maan Auto Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tikka.

- Jotta sähköautot voivat yleistyä, niille pitää olla latauspisteitä. Tämä on pilottihanke, jolla testataan lataustoimintaa. Tavoitteemme on luoda tilanne, jossa pystymme hyvinkin nopeasti tuottamaan sähköautojen latauspalveluita isossa mittakaavassa, kertoo Helsingin Energian kehityspäällikkö Jussi Palola.

Helsingin Energian, Peugeotin, Easy Km Oy:n ja Teknillinen Korkeakoulun työryhmän hurjimmassa kehitysmallissa Helsingissä ennustetaan olevan jopa 170 000 sähköautoa vuonna 2030. realistisempi arvio työryhmän mukaan kuitenkin on 100 000 sähköautoa.

Sähköautoistumisella on erittäin huomattava vaikutus kaupunkiliikenteen päästöihin. Myös kaupunki-ilman laatu paranisi merkittävästi ja liikenteen melu vähenisi.

- Kaikki edellytykset Helsingin yllättävänkin nopealle sähköautoistumiselle ovat olemassa. Paljon riippuu toimista, joita tehdään sähköautojen yleistymisen edistämiseksi. Ihan ensin tarvitaan latauspisteiden verkosto ja sitten sähköautoilua suosivia päätöksiä, Palola tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.