Suuntavilkun käyttö romahti Jyväskylässä

Keskisuomalainen

Vilkun käyttö kiertoliittymästä poistuttaessa on vähentynyt huomattavasti Jyväskylässä. Liikenneturvan tämänvuotisen tarkkailun mukaan vain 65 prosenttia autoilijoista näytti vilkkua liittymästä poistuttaessa viimevuotisen 80 prosentin sijaan.

Tarkkailukohteina olivat samat kiertoliittymät Kuokkalassa ja Palokassa kuin edellisenä vuonna. Havaintoja tehtiin noin 5 500 ajoneuvosta. Useimmiten vilkkua käytettiin Palokanorren kiertoliittymässä ja siinä eniten Kirriin käännyttäessä (77 %). Kuokkalan kiertoliittymässä vaikeinta vilkun käyttö oli keskustojen suuntaan (60 %). Ylistönmäelle tai Suuruspäälle käännyttäessä vilkkua käytetään ahkerammin (73 %). Pakettiautot käyttivät vilkkua hieman henkilöautoja enemmän.

Kiertoliittymien rakentamisella pyritään parantamaan liikenneturvallisuutta etenkin taajamissa. Kiertoliittymän etuna on, että liittymässä ajonopeudet ovat yleensä pieniä ja ajoneuvojen risteämiskulmat loivia. Lisäksi kiertoliittymien välityskyky on hyvä ja sivuteiltä tulevien pääsy muun liikenteen sekaan on helppoa. Jyväskylän kaupungin katuverkolla on 32 kiertoliittymää. Keski-Suomen tiepiirissä maanteillä kiertoliittymiä on yli 30 kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.