Jaguar XJ on auto nautiskelijoille

Timo Nieminen

Autot ja liikenne -teeman sarjassa "pikkusieviä joululahjoja niille, joilla jo on kaikkea" esittelemme tänään uuden Jaguar XJ:n.

Uusi XJ palauttaa uskon vanhaan kunnon Jaguaariin. Kun entinen omistaja (Ford) yritti kansanomaistaa Jaguarin tuomalla markkinoille X-Typen ja kehittämällä Jaguar-maastoautoa, nyt on palattu taas hekumallisemmille linjoille. Mikä on ehkä yllättävää, koska Jaguarin omistaa nykyisin Tata Motors - intialainen yhtiö, joka tunnetaan maailman halvimman henkilöauton valmistajana.

Neliovisen XJ:n muotoilu on voimakasta, alumiininen korirakenne tekee autosta superkevyen eikä moottoreista puutu ytyä. Euroopan markkinoille suunnattu 3,0-litrainen V6-diesel tuottaa 275 hevosvoimaa ja 184 gramman hiilidioksidipäästöt kilometrillä. Sen lähtöhinta on 106 670 euroa.

Virkeintä kissaa työntää 5,0-litrainen ahdettu V8-moottori, josta irtoaa 510 hevosvoimaa. Se kiihtyy nollasta sataseen 4,7 sekunnissa. Hiilidioksipäästöt ovat 289 grammaa kilometrillä. Kalleimman version lähtöhinta on 233 952 euroa, mutta lisävarusteita sopivasti poimimalla hintaa saa ketterästi ylöspäin.

Autossa on 6-portainen automaattivaihetsiat ja se on takavetoinen. Näkyvin ulkoinen uudistus on lasinen panoraamakatto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.