Lippuja avaruuteen myynnissä Arealla

Martti Ratia

Kun avaruuslentoyhtiö Virgin Galactic julkisti alkuviikosta Virgin Space Ship Enterprise -avaruusaluksensa, aloitti matkatoimisto Area avaruuslentolippujen myynnin. Lipun hinta on 200 000 dollaria. Se karsii tietenkin hieman lähtijöitä mutta maailmanlaajuisesti avaruusmatkoja on varattu jo yli 300.

Yhtiö tarjoaa tuhansille halukkaille mahdollisuuden päästä avaruuteen, kun Virgin Space Ship Enterprisen testivaihe on ohi vuonna 2011.

Reilun kahden tunnin pituista avaruuslentoa edeltää kolmen päivän koulutus avaruuskeskuksessa, joko Spaceport Americassa New Mexicossa tai Spaceport Swedenissä Ruotsin Kiirunassa, josta matkustajalennot avaruuteen alkavat suunnitelmien mukaan vuonna 2012.

Emoalus Eve nostaa avaruusaluksen 16 kilometrin korkeuteen. Saavutetussa korkeudessa alus irrotetaan emoaluksesta, sen moottorit käynnistetään ja se nousee noin 90 sekunnissa 110-115 kilometrin korkeuteen.

Seuraavan viiden minuutin aikana matkustajat ovat painottomassa tilassa ja voivat kellua aluksen sisällä ihaillen rajattomia avaruusmaisemia. Alus laskeutuu kiitoradalle tavallisen lentokoneen tavoin.

Area on ainoa suomalainen avaruusmatkojen jälleenmyyjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.