Sähköautoja tulee jo Uudestakaupungista

Martti Ratia

Norjalaisperäistä Think-sähköautoa odotellessa Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehdas on alkanut suoltaa Garia-sähkögolfautoja.

Autotehtaan hitsaamossa ja kokoonpanossa golfautoa varten on rakennettu oma valmistusprosessi. Auton ylärunko esikäsitellään ja maalataan tehtaan maalaamossa. Suunniteltu valmistusmäärä on joitakin tuhansia autoja vuodessa. Golfauton työllistävä vaikutus on projektin vaiheesta ja tuotantomäärästä riippuen 50-150 henkilöä.

Kokonaan uuden tuotteen valmistelu suunnittelusta tuotantoon kesti vain kymmenen kuukautta. Valmet Automotive teki sopimuksen luksusluokan golfautosta Garia A/S:n kanssa viime tammikuussa.

Valmet Automotive vastaa golfauton tuotekehityksestä, prosessisuunnittelusta, valmistuksesta, osatoimittajien valinnasta, laadunhallinnasta ja logistiikasta.

Osatoimittajia on yhteensä noin 70, joista suomalaisia on kolmisenkymmentä. Suomalaisten osatoimittajien osat muodostavat kolmanneksen osien kokonaisarvosta. Muista EU-maista on niin ikään noin 30 osatoimittajaa. Joitakin osia tulee myös Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.