Maakunnan yleisin auto on 20-vuotias Corolla

Teppo Komulainen

Keski-Suomen yleisin auto on vuosimallin 1989 Toyota Corolla. Tämä paljastuu Tilastokeskuksen tekemässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin kunkin maakunnan tämän hetken tyypillisin auto.

Tutkimustulos on huolestuttava, sillä Keski-Suomen tyypillisin auto on siis jo 20 vuotta vanha. Turvavarustelu maakunnan suosikki-Corollassa on puoli valovuotta nykymalleja jäljessä.

Laiha lohtu on, että Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa ajetaan Keski-Suomea vanhemmilla autoilla. Edellä mainittujen seutukuntien yleisin kärry on vuoden 1988 Toyota Corolla.

Manner-Suomen kymmenestä yleisimmästä autosta peräti yhdeksän on jonkin vuoden Toyota Corolla. Ainoa kärkikymmenikön muukalainen on vuoden 1999 Opel Astra. Sijalla 11 on vuoden 2003 Volkswagen Golf ja sijalla 12 vuoden 1999 Ford Focus.

Toyotaa maahantuovan Toyota Auto Finlandin toimitusjohtaja Kari Skogster ei hämmästy Corollan suosiosta, mutta parikymmentä vuotta vanhojen autojen määrä häntä hieman ihmetyttää.

- Se on tietysti tavallaan mukava kuulla, mutta toisaalta se kertoo Suomen autokannan kurimuksesta. Täällä ajetaan Euroopan vanhimmilla autoilla. Tilanne on autoverotuksemme syytä, Skogster sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.