Venäjältä tulee junia myös Pieksämäelle

Martti Ratia

Venäjältä saapuu vuodenvaihteessa useita ylimääräisiä junia Suomeen. Tämänhetkisten arvioiden mukaan ylimääräisillä ja normaaleilla junavuoroilla saapuu Suomeen lomailemaan noin 30 000 venäläismatkailijaa.

Junat pysähtelevät myös mm. Pieksämäellä, josta matkailijat jatkavat edelleen useisiin lomakohteisiin. Viime vuodenvaihteessa matkailijoiden määrä oli hieman alle 40 000.

Ensimmäinen lisäjuna saapuu Moskovasta Helsinkiin 27. joulukuuta. Moskovasta tulee lisäjunia Helsingin lisäksi Kuopioon, Kajaaniin ja Rovaniemelle. Suomeen saapuu 27 ylimääräistä junaa 27.12.-4.1. Lisäksi Venäjältä tulee päivittäin kolme vakiojunaa. Viimeinen ylimääräinen juna lähtee Suomesta paluumatkalle Moskovaan 10. tammikuuta.

Junamatkojen määrä Suomen ja Venäjän välillä on kääntynyt tänä vuonna laskuun. Tämän vuoden tammi-marraskuussa matkoja on tehty noin 322 000, mikä on 18 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Ennakkoarvion mukaan Suomen ja Venäjän välillä tehdään tänä vuonna noin 356 000 junamatkaa. Vuonna 2008 matkojen määrä oli noin 432 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.