Henkilöautojen myynti ylittää odotukset

Timo Nieminen

Suomessa on tammi-marraskuussa myyty 86 400 henkilöautoa. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan kauppa on sujunut ennustettua paremmin, ja 90 000 auton raja menee puhki ennen vuodenvaihdetta.

Autoalan ennusteryhmä arvioi lokakuussa, että tänä vuonna myydään 88 000 uutta henkilöautoa.

Keski-Suomessa rekisteröitiin marraskuussa 217 uutta henkilöautoa. Määrä on täsmälleen sama kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2008.

Merkkikohtaisessa tilastossa ei ollut suuria yllätyksiä. Toyota oli Keski-Suomessa ykkönen 19,35 prosentin markkinaosuudellaan. Koko maassa Toyotan osuus oli marraskuussa kolme prosenttiyksikköä pienempi.

Kakkoseksi Keski-Suomessa kipusi Volkswagen (11,98 prosenttia) ja kolmoseksi Skoda (10,6 prosenttia). Skodan osuus koko maassa oli selvästi matalampi. Neljänneksi rekisteröidyin merkki Keski-Suomessa oli Volvo.

Neljän Keski-Suomessa rekisteröidyimmän merkin osuus on puolet koko myynnistä.

Myyntitilastoissa mielenkiintoinen merkki oli Hyundai, jota marraskuussa ensimmäisen kerran kauppasi Jyväskylässä kaksi autoliikettä eli Autopale Oy ja Käyttöauto Oy. Lieneekö kahden myyjän vaikutusta vai ei, mutta Hyundain osuus ensirekisteröinneissä oli Keski-Suomessa 5,53 prosenttia. Koko maassa Hyundain siivu oli reippaasti pienempi: 2,25 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.