Subarulta kaksi uutuutta

Martti Ratia

Subaru Legacy- ja Outback -mallit uudistuvat tänä syksynä. Autot ovat kasvaneet mitoiltaan ja saaneet uuden muotoilun. Valmistaja kehuu myös matkustusmukavuuden parantuneen.

Subarujen peruspilarit eli 4-veto sekä boxer-vastaiskumoottori ovat tiukasti yhä mukana kuvioissa. Ensi vuoden 2010 Subaru Legacyt ja Outbackit jatkavat merkin perinteisillä teknisillä ratkaisuilla ja niitä on säädetty vastaamaan uusien ja tilavampien korien vaatimuksia. Legacysta on "meneillään" jo 8. sukupolvi ja Outbackista 4.

Vuosimallin 2010 Legacy Sedan, farmarimalli Legacy STW sekä Outback ovat kasvaneet ulkomitoiltaan edeltäjäversioihinsa nähden. Legacyn akseliväli on nyt kahdeksan senttimetriä ja Outbackin 7,5 senttimetriä pidempi kuin ennen. Korilla on enemmän pituutta ja uutuudet ovat leveämpiä ja korkeampia kuin edellisen sukupolven mallit.

Uutuuksina kaikkien mallien vakiovarusteina loistavat sähkösäätöinen kuljettajan istuin, sadetunnistin sekä käsivalintaisten autojen yhteydessä oleva elektronisesti toimiva mäkipidätin, joka helpottaa liikkeellelähtöjä yli viiden asteen ylä- tai alamäissä.

Muita tärkeimpiä vakiovarusteita ovat: VDC -luistonesto- ja ajonhallintajärjestelmä, etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt edessä sekä turvaverhot, audiojärjestelmä kuuden CD-levyn soittimella, tuulilasin alareunan lämmitys, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi.

Suomeen tilavammat ja runsaammin varustellut uudet Legacyt saapuvat lokakuussa ja niiden hinnat alkavat 31 761,47 eurosta (Legacy Sedan 2.0 R 6 MT). Farmarimalli STW:n lisähinta on noin 1 650 euroa versiosta riippuen. Outbackit rantautuvat kuukautta myöhemmin marraskuussa ja niiden hinnat alkavat 37 475,28 eurosta (Outback STW 2.5 6 MT).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.