Fordin tykki jyrisee Jyväskylän RallyExpoon

Keskisuomalainen

Euroopan Fordin tuotantoautojen helmi, uusi Focus RS, on esillä Jyväskylän RallyExpossa. Auto on toinen Focus-malli, joka saa kunnian kantaa RS-logoa.

Auton suorituskykyarvot ovat huimat: se kiihtyy nollasta sataan alle kuudessa sekunnissa ja huippunopeus on vähintään 260 kilometriä tunnissa.

Madallettu alusta saa Focus RS:n näyttämään menevältä. Etupuskurissa on syvä ilmanohjain ja suuri verkotettu alasäleikkö. Puskurin yläpuolella olevat kromiset xenon-ajovalot on kehystetty mattamustilla koteloilla ja niiden alla on myös kapeat ilmanottoaukot. Keula on viimeistelty kiiltävän mustalla raidoituksella, joka alkaa konepellin reunasta ja jatkuu aina integroituihin sumuvaloihin.

Auton matala takapuskuri tehostaa auton alle muodostuvaa vetävää tunnelia. Musta RS-takaspoileri kiinnittyy kattoon ja muistuttaa niin aiempia RS-malleja kuin Focus WRC:tä.

Focus RS:n konepellin alta löytyy sitä varta vasten suunniteltu versio 2,5-litraisesta viisisylinterisestä Duratec-turbomoottorista. Moottorista saadaan tehoja irti 300 hevosvoiman verran ja vääntöä 410 Nm.

Uusi Focus RS on etuvetoinen.

RallyExpo järjestetään 30.7.-2.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.