Riversimple lupaa mullistaa autoilun

Timo Nieminen

Kieltämättä tämä alkaa tuntua sen verran tutulta, että maallikon usko on koetuksella. Aina silloin tällöin joku tuo nähtäville vetyauton - ja ilmoittaa samantien, että tämä kärry mullistaa autoteollisuuden.

Tällä viikolla esiteltiin brittiläinen Riversimple-vetyauto, jonka taustalla on Porsche-kytkennöistään tutun Sebastian Piechin johtama joukko englantilaisia sijoittajia ja autoinsinöörejä.

Riversimplessä on kuuden kilowatin polttokenno eli erittäin pieni voimanlähde. Mutta auton suunnittelijoiden mukaan teho riittää hyvin, sillä auto on tarkoitettu kaupunkiajoon ja se painaa vain 350 kiloa.

Valmistaja kertoo auton kulkevan yhdellä vetytankkauksella 322 kilometriä. Riversimplen huippunopeus 80 kilometriä tunnissa. Auto on nelivetoinen.

Ensimmäiset prototyypit tulevat Englannissa käyttöön ensi vuonna. Riversimplen uskotaan olevan massatuotannossa neljän vuoden kuluessa.

Vety on ilmaa huomattavasti kevyempi kaasu, jonka käyttämistä autojen voimanlähteenä ovat tutkineet esimerkiksi BMW, Chrysler ja japanilaiset autonvalmistajat. Niiden kaikkien innostus vetyyn on kuitenkin jäänyt kokeilujen tasolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.