Myös Volvo ajautui Saabin osaomistajaksi

Timo Nieminen

Automaailman omistuskiemurat ja yhteistyökuviot ovat mutkikkaita kuin pasta Pennasen lasten lautasella. Esimerkiksi Volkswagen-konserni on kasvanut yhteistyöryppääksi, jonka mistä tahansa tuotteesta (Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Scania, Seat, Skoda ja Volkswagen) saattaa löytyä toinen toistensa osia ja osaamista.

Hauskin - ja toistaiseksi lähes vaiettu - kytky syntyi juuri, kun Koenigseggin yritys ostaa Saab toteutui.

Koenigseggin nykyisiin omistajiin nimittäin kuuluu Volvo. Näin ruotsalaisen autoteollisuuden suuret eli Saab ja Volvo ajautuivat kevyeen käsikynkkään, kun maan autoteollisuuden lilliputti Koenigsegg valtasi Saabin.

Tätä ajatusketjua voi tietenkin jatkaa sillä, että myös Volvo on myytävänä. Jos ja kun joku loppukesästä ostaa Volvon, se saa jalkansa Koenigseggin ja Saabin oven väliin.

Taloudellisesti Volvon nykyinen omistus (3750 osaketta) Koenigseggissä on mitätön, mutta tulevissa omistusjärjestelyissä Volvo voisi vanhana osakkeenomistajana hyötyä siivustaan. Volvo sai Koenigseggin osakkeet aikanaan "maksuna" yhteistyöstä, jossa Koenigsegg sai oikeuden käyttää esimerkiksi Volvon tuulitunneleita tuotekehityksessään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.