GM kertoi myyneensä Saabin Koenigseggille

Reuters

Amerikkalainen autovalmistaja General Motors ilmoitti tehneensä sopimuksen Saabin myymisestä ruotsalaiselle luksusautojen valmistajalle Koenigseggille. Euroopan investointipankki rahoittaa kauppaa noin 430 miljoonalla eurolla. Ruotsin valtio takaa lainan.

Koenigsegg nousi esiin Saabin ostajana jo viime viikolla, kun Ruotsin televisio kertoi aiesopimuksen syntyneen.

Sopimuksen mukaan Genaral Motors toimittaa Koenigseggille moottoreita ja alustoja ainakin lähivuosina. Syksyksi ensiesittelyyn kaavailtu, uudistettu Saab 9-5 tulee alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti tuotantoon.

Koenigsegg perustettiin vasta vuonna 1994. Se ei ole autojen massavalmistaja, sillä viime vuonna yhtiö myi 18 autoa. Saabeja myytiin samaan aikaan 93000.

Koenigseggin tehdas on pieni, sillä sen palkkalistoilla on 45 työntekijää. Ensimmäinen auto toimitettiin asiakkaalle vuonna 2002, ja parhaimmillaan yhtiö on rakentanut ja myynyt hieman yli 20 autoa vuodessa.

Koenigseggin maine alan harrastajien joukossa on huima. Koenigsegg CCR piti vuonna 2005 jonkin aikaa hallussaan sarjavalmisteisten autojen nopeusennätystä (387,87 kilometriä tunnissa). Samoin Koenigseggin tuote oli maailman tehokkain sarjavalmisteinen auto, kun Koenigsegg CCXR puhkui vuonna 2007 peräti 1018 hevosvoimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.