Lautailevasta koirasta tuli puistohurmuri

Timo Nieminen

Jos sallitte, käytän tämän jutun alussa yhden maailman kuluneimmista vertauksista. Ja ihan vaan siksi, että tämän tarinan päähenkilö tosiaan rullalautailee sujuvasti kuin kissa.

Paitsi ettei se ole kissa. Se on kaksivuotias koira, Japanissa asustava bulldog nimeltään Bazooka.

Mutta jos joku videonpätkä YouTuben rajattomissa valikoimissa saa katsojan hyvälle tuulelle, se on juuri tämä. Bazooka nimittäin käyttää bulldogeille niin ominaisia pikkujalkojaan taitavasti päästäkseen vauhtiin rullalaudallaan. Ja sitten mennäänkin jo pitkin Tokion puistoja. Eikä pelkästään ihmisten iloksi ja hämmästykseksi - videosta päätellen Bazooka hurmaa jopa muut koirat.

- Bazooka oli noin viiden kuukauden ikäinen nähdessään rullalautailijoita puistossa. Sitten Bazooka löysi lauan omasta pihastamme ja lähti matkaan, sanoo koiran omistaja Yoshio Ishikawa.

Ishikawan mukaan Bazookalla on myös huippu-urheilijan luonne. Jos koira kaatuu laudallaan, se alkaa käyttäytyä kuin takavuosien tennistähti John McEnroe konsanaan. McEnroe tuhosi tottelemattomat mailansa lyömällä ne maahan, kun taas Bazooka puree kehnot rullalautansa päreiksi.

Entinen naapurini tapasi väittää, että jokainen koira on tyhmä kuin liikennemerkki. Toivottavasti hän katsoo oheisen videon rullaluistelevasta Bazookasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.