Mitsubishi tuo maasturin ja farkun yhdistelmän

Teppo Komulainen

Japanissa ja Yhdysvalloissa uutukaisen nimi on Mitsubishi RVR, mutta Euroopassa käytettävä nimi paljastetaan Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa.

Japanilainen autonvalmistaja luokittelee uutuutensa farmarin ja citymaasturin yhdistelmäksi, joka sijoittuu Lancer- ja Outlander-mallistojen väliin. Lanceriin ei ole nykyään tarjolla farkkua, jota Suomessa kuitenkin kovasti kaivataan.

Tämä niin sanottu crossover-malli on kuitenkin vain 4,3 metriä pitkä eli lähes 30 senttiä lyhyempi kuin Lancer Sports Sedan ja Lancer Sportback. Katumaastureista lähin vertailukohta voisi pituutensa puolesta olla Škoda Yeti, joka on vajaat kymmenen senttiä Mitsun uutukaista lyhyempi.

Mitsubishi sijoittaa uutuutensa perheautoluokkaan. Se lanseerataan vuoden 2010 aikana Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

"Täysin uusi kompakti Crossover" on ensimmäinen Mitsubishi, joka saa voimanlähteikseen täysin uudet Mitsubishin omaa suunnittelua ja tuotantoa edustavat bensiini- ja dieselmoottorit.

Euroopassa bensakone on 1,6-litrainen muuttuvalla venttiilien ajoituksella varustettu MIVEC. Dieselvaihtoehto on 1,8-litrainen tasapainoakselein varustettu turboahdettu moottori.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.