Dacia Sandero omaksi alle 11 000 eurolla

Teppo Komulainen

Odotettu romanialainen halpismerkki on vihdoin täällä. Tarjolla on aluksi neljä eri mallia. Ensimmäiset autot ovat jo kaupoissa, vaikka varsinainen lanseeraus järjestetään maanantai-iltana 28. joulukuuta.

Edullisin vaihtoehto on viisipaikkainen pikkuauto Dacia Sandero, jonka todellinen karvalakkiversio lähtee omaksi 10 992 eurolla. Tällä alimmalla varustetasolla "hienouksiin" kuuluvat lukkiutumattomat jarrut, kaadettava takaistuin ja ohjaustehostin. Keskuslukitus ja lämmitettävät etuistuimet tulevat mukaan jo keskimmäisessä Ambiance-tasossa ja parhaaseen varustelutasoon kuuluvat esimerkiksi kauko-ohjattu keskuslukitus, ajotietokone, sähkötoimiset etuikkunat ja sivupeilit sekä ohjauspyörän ja kuljettajan istuimen korkeuden säätö.

Mielenkiintoinen tapaus on myös pieni tilafarmari Dacia Logan MCV, jonka saa viisi- tai seitsenpaikkaisena. Sen lähtöhinta on 12 931 euroa.

Sekä Sanderon että Logan MCV:n saa ainoastaan 1,6-litraisella bensakoneella, jonka parina on viisiportainen käsivaihteisto. Sanderossa teholukema on vain 87 hevosvoimaa, Logan MCV:ssä 105 heppaa.

Moottorit ovat E85 Hi-Flex -tyyppiä, eli ne pystyvät tavallisen bensiinin sijaan käyttämään myös 85 prosenttia etanolia sisältävää polttoainetta.

Loganista on tarjolla myös kaksi tavara-automallia: pieni pakettiauto Dacia Logan Van ja pieni avolava-auto Dacia Logan Pick-Up. Molemmissa on kaksi istuinpaikkaa. Niiden kantavuus on 680-690 kiloa ja lähtöhinta molemmilla 11 984 euroa.

Tavara-autoihin saa 87-heppaisen bensakoneen tai 85-heppaisen 1,5-litraisen turbodieselin.

Ranskalaisen Renaultin lähes sataprosenttisesti omistama Dacia kehuu olevansa Euroopan nopeimmin kasvava automerkki. Viime vuonna sitä myytiin eri puolilla maailmaa yhteensä lähes 258 000 kappaletta.

Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla kauppa kävi selvästi parhaiten Saksassa, jossa ostajia on tänä vuonna 85 000. Seuraavaksi suurimmat Dacia-markkinat olivat Ranska ja Romania.

Jyväskylässä Daciat myy Hämeen Auto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.