Scanian R-sarja on Vuoden kuorma-auto

Teppo Komulainen

Ruotsin autoteollisuudessa on kerrankin aihetta pieneen juhlaan, sillä Vuoden kuorma-autoksi 2010 on valittu Scanian uusi R-sarja. Voitto tuli vieläpä selvällä erolla muihin.

Kansainvälisessä raadissa oli edustajia 22 maasta.

Saksalaiseen Volkswagen-konserniin kuuluvan Scanian voiton avaimena oli erinomainen kuljettajan uudenlainen opastusjärjestelmä, joka toimii raadin mukaan käytännössäkin mainiosti.

Autossa kulkeva elektroninen ajomestari antaa uudenlaisia mahdollisuuksia sujuvaan, taloudelliseen ja ympäristöystävälliseen ajotapaan.

Uudessa R-Scaniassa on myös muita ajanmukaisia ratkaisuja. Esimerkiksi moottorin ilmansaannista on huolehdittu uudenlaisen aerodynamiikan avulla. Se on tärkeää tulevaisuuden Euro 6 -päästövaatimusten mukaisten moottoreiden toimintaa varten. Pisteitä toi myös uusittu, kuljettajaystävällinen ohjaamon sisustus.

- Koko autoteollisuuden eläessä haastavia aikoja Scania on tuonut markkinoille kuorma-auton, joka asettaa uudet standardit polttoainetaloudelle, ajo-ominaisuuksille ja yleiselle tehokkuudelle. Se ei ole vähäpätöinen asia, luonnehtii valintaraadin puheenjohtaja Gianenrico Griffini italialaisesta TuttoTrasporti-lehdestä

Suomea raadissa edustaa Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden Heikki Laurell.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.