Hirvipatee

600 g hirvijauhelihaa

200 g possujauhelihaa

3/4 dl kuivattuja suppilovahveroita

3/4 tl valkopippuria

1/2 dl persiljasilppua

pari katajanmarjaa tai 2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna

2 tl suolaa

1,5 dl punaviiniä

3 dl kuohu- tai ruokakermaa

Sekoita jauhelihat monitoimikoneessa leikkuuterällä tahnaksi. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita kuohkeaksi massaksi.

Laita patee leipävuokaan. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan.

Jäähdytä ja tee pintaan karpalomehusta hyytelö. Ripottele päälle karpaloita tai tarjoile patee puolukkahillon kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.