Audi A5 Sportback paljasti kurvejaan

Teppo Komulainen

Audin mukaan auto on neliovinen, mutta kaipa Audi A5 Sportbackia lähinnä viisioviseksi pitää sanoa. Nelipaikkaisen auton erikoisuus on nimittäin linjakkaaseen koriin suunniteltu kattoon asti avautuva tavaratilan luukku, joka mahdollistaa perinteistä neliovista paremman monikäyttöisyyden.

Tavaratila venyy 480 litrasta 980 litraan.

Saksalainen autonvalmistaja esitteli kaksi vuotta sitten kaksiovisen, nelipaikkaisen Audi A5 Coupén - Audin sanoin "klassisen Gran Turismo -coupén". Se syntyi Audi Nuvolari Quattro -tutkielman pohjalta.

Auton suunnittelijan Walter de'Silvan mukaan tuo auto on kaunein auto, minkä hän on koskaan luonut. Tänä keväänä A5-perhe kasvoi Cabriolet-avomallilla. Nyt Audi on jalostanut Coupésta uuden sisarmallin, Audi A5 Sportbackin.

Audin mukaan uutukainen on yhdistelmä coupén klassista kauneutta, porrasperäisen matkustusmukavuutta ja farmarin käytännöllisyyttä.

Nykyaikaisia turbomoottoreita on viisi vaihtoehtoa. Bensavehkeistä kaksilitrainen puskee 211 hepan tehot ja 3,2-litrainen 265 kaakkia. Dieselversioista kaksilitrainen on 170-hevosvoimainen, kun taas 2,7-litrainen tuottaa 190 ja kolmelitrainen 240 heppaa.

Audi A5 Sportback tulee Suomeen alkusyksystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.