BMW Gran Turismo tulee lokakuussa

Teppo Komulainen

BMW 5 -sarjan Gran Turismo etenee konseptimallista pian tuotantoon, sillä ison matka-auton luvataan olevan kaupoissa jo 24. lokakuuta.

BMW:n 5- ja 7-sarjan väliin sijoittuva uutukainen lupaa hulppeat tilat matkustamiseen, sillä takana on enimmillään jalkatilaa saman verran kuin BMW:n 7-sarjan autoissa ja pääntilaa saman verran kuin katumaasturi BMW X5:ssä.

Reunimmaisia istuimia voidaan säätää itsenäisesti eteen ja taakse kymmenen senttiä, minkä lisäksi selkänojia voi kallistaa sähköisesti. Auto on valinnan mukaan joko viisi- tai nelipaikkainen. Nelipaikkaisen siitä saa lisävarusteisilla Comfort-takaistuimilla.

Takaluukku on kaksiosainen samaan tapaan kuin Škoda Superbissa. Sen voi siis avata pienempänä, kuten porrasperäautossa, tai isompana koko viistoperä hyödyntäen.

BMW Gran Turismo tulee markkinoille kolmella moottorivaihtoehdolla.

Gran Turismo 530d:n kuusisylinterinen rivimoottori yhteispaineruiskutuksella tuottaa 245 heppaa. Dieselin kulutus on puristettu 6,5 litraan sadalla kilometrillä, ja hiilidioksidipäästöt 173 grammaan kilometrillä.

535i-moottorilla varustettu Gran Turismo on ensimmäinen kuusisylinterinen rivimoottori, joka on varustettu kaksoisturbotekniikalla, korkeapaineruiskutuksella ja Valvetronic-järjestelmällä. Tämä bensamoottori tuottaa 306 hevosvoimaa.

Voimakkain vaihtoehto on V8-kaksoisturbolla varustettu 550i, joka tuottaa tehoa peräti 407 pollea. Bensakoneen hiilidioksidipäästöt nousevat 264 grammaan kilometrillä.

Kaikissa malleissa on vakiona kahdeksanvaihteinen automaattiloota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.