Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sähköinen huoltokirja myös käytettyihin Mazdoihin

Teppo Komulainen

Sähköinen huoltokirja on nyt käytettävissä käytetyissä Mazdoissa vuoden 1999 alusta lukien. Palvelu on ollut vuodesta 2006 saakka tarjolla uuden Mazdan ostajille.

Sähköisessä huoltokirjassa autoon tehdyt huoltotoimenpiteet, korjaukset ja koritarkistukset tallennetaan aina työn päätyttyä Mazda Motor Europen keskustietokoneelle paperisen huoltokirjan sijasta. Näin ollen tiedot ovat aina saatavilla, kun niitä tarvitaan, missä päin Eurooppaa tahansa.

Lisäksi asiakas saa automaattisesti jokaisen huollon jälkeen itselleen tulosteena ajoneuvonsa koko huoltohistorian.

Sähköisellä huoltokirjalla on japanilaisen autonvalmistajan mielestä monia etuja.

Perinteisissä huoltokirjoissa ei ole välttämättä aina riittävästi tilaa kattaville merkinnöille koskien muun muassa jarrunesteiden tai sytytystulppien vaihtoa. Järjestelmä mahdollistaa myös töiden tarkan seurannan, minkä ansiosta mahdolliset huoltoaukot on helppo havaita.

Käytetyn auton ostajalle sähköinen huoltokirja paljastaa muun muassa mahdolliset matkamittarin väärennökset. Sähköinen huoltokirja pysyy myös aina tallessa toisin kuin perinteinen hansikaslokerossa kulkeva vihko.

Järjestelmä ei sido asiakasta mihinkään tiettyyn korjaamoketjuun, sillä millä tahansa internetyhteyden omistavalla korjaamolla on mahdollisuus päästä käyttämään Mazdan sähköistä huoltokirjaa. Merkintöjä ei kuitenkaan pääse muokkaamaan jälkikäteen ilman selvitystä.

Mazda otti sähköisen huoltokirjan (DSR) ensimmäisenä käyttöön vuonna 2005 Mazda 5:ssä ja seuraavaksi uudessa MX-5:ssä. Vuodesta 2006 alkaen sähköinen huoltokirja on kuulunut kaikkien uusien Mazdojen vakiovarusteisiin.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut