Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Some räjähti nauruun – F1-tähti sai uuden Mersun ja julisti olevansa mukana ilmastotalkoissa

Brittiläinen formulatähti Lewis Hamilton on esitellyt Instagramissa uuden autonsa. Se on täyssähköinen Mercedes-Benz EQS, joka perustuu valmistajansa lippulaivamalliin eli S-sarjaan.

EQS:n hiilidioksidipäästöt ovat nolla grammaa, mikä innosti Hamiltonin pitkään vuodatukseen ilmastonmuutoksen vastaisesta taistelusta.

"Olen äskettäin tehnyt elämässäni suuria muutoksia pienentääkseni hiilijalanjälkeäni, Hamilton muun muassa totesi.

Hän esitteli samalla uuden EQS:n. Hänellä on kotitallissaan ainakin 13 autoa (mm. pari Ferraria, McLaren, Pagani Zonda), joten tallipaikat alkavat kotona loppua.

Hamiltonilla on myös henkilökohtainen lentokone, jotta työmatkat F1-radoille ja -testipaikoille sujuvat näppärästi. Välillä voi vaikkapa lennähtää kotiin vetämään henkeä.

Sosiaalisessa mediassa syttyi melko hillitön vastalauseiden myrsky F1-tähden Instagram-päivityksen jälkeen. Naurua riitti, tosin yhtä paljon myös ilmiselvää kiukkua.

Hamiltoa kutsuttiin mm. pelleksi ja elämästä vieraantuneeksi.

"Oletko ihan tosissasi!!! Kaikista maailman yksityishenkilöistä sinulla on yksi suurimmista hiilijalanjäljistä. Viestiä on mahdoton ottaa vakavissaan".

Vastaajat muistuttivat, että Hamilton ajaa joka viikko useita tunteja F1:llä, jonka päästöt ovat suuremmat kuin ehkä millään muulla autolla koko maailmassa. Ja että Hamilton lentelee yksityiskoneella töihin, jossa häntä odottaa paikasta toiseen siirtyvä kuljetusrekkojen jono.

Hamilton, 35, on suuri mielipidevaikuttaja, sillä hänellä on esimerkiksi noin 20 miljoonaa seuraajaa Instagramissa.

"Sinulla on vaikutusvaltaa. Mitä jos alkaisit jossakin vaiheessa toimia vastuullisesti", kirjoitti eräs vastaajista.