Volkswagen myymässä yhden autobrändeistään – muutama muukin tiettävästi kaupan

Bugatti Automobiles tunnetaan nopeista ja hinnakkaista autoistaan. Kuvassa Chiron-malli Geneven autonäyttelyssä vuonna 2016. Teppo Komulainen

Timo Nieminen

Useiden saksalaisten ja brittiläisten autolehtien mukaan Volkswagen-konserni luopuu Bugatti-brändistään. Volkswagen AG on sopinut Bugattin kaupoista kroatialaisen Rimac-yhtiön kanssa, eikä kaupasta lehtitietojen mukaan enää puutu kuin sinetti. Rimac on sähköautoja valmistava yhtiö ja Volkswageniin verrattuna pieni tekijä automaailmassa.

Volkswagen hankki Bugatti Automobilesin vuonna 1998, kun yhtiön silloinen pääjohtaja Ferdinand Piech halusi konsernille luksusmerkkejä. Lyhyen ajan sisällä Volkswagen AG hankki Lamborghinin, Bentleyn ja Bugattin.

Autonvalmistajien maailma on kuitenkin täysin toisenlainen kuin miltä se näytti Piechin ja muiden VW-johtajien silmissä reilut kaksi vuosikymmentä sitten. Volkswagen on kokenut dieselskandaalin ja joutunut investoimaan hurjasti sähköisiin voimalinjoihin. Nyt on jättiyhtiössäkin aika karsia pienet oksat, joiden vielä 1990-luvun lopulla arveltiin olevan kiva lisä bisneksille.

Toisaalta esimerkiksi Car Magazine kertoo, että kaupan osana Porschen omistus Rimacissa nousee 49 prosenttiin. Myös Porsche kuuluu Volkswagen-konserniin, joten saksalaisyritys pääsisi Porschen kautta käsiksi Rimacin sähköosaamiseen.

Toteutuessaan kauppa joka tapauksessa tarkoittanee, että Bugattista tulee vähitellen premium-luokan sähköautojen brändi.

Autolehdissä arvioidaan, että Bugattin lisäksi Volkswagen AG on valmis luopumaan myös Lamborghinista ja Bentleystä.

Volkswagen AG omistaa useita autobrändejä, esimerkiksi Audin, Seatin ja Škodan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.