Liian seksikäs työasu toi automyyjälle potkut – katso kuvista, ylittyikö jokin raja sinun mielestäsi

Tämä kanadalaisen Caitlin Bernierin asu oli liian paljastava työnantajalle. Bernier sai potkut, jotka hän on riitauttanut. Facebook/Caitlin Bernier

Timo Nieminen

Päivän erikoisin autouutinen kantautuu Kanadasta.

Edmontonilaisessa autoliikkeessä myyjänä toimineelle Caitlin Bernierille annettiin potkut liian paljastavan työasun vuoksi. Työnantajan mukaan Bernierin käyttämä asu "sai miespuoliset kollegat tuntemaan olonsa epämukavaksi". Etenkin paita oli joidenkin työytovereiden mukaan liian seksikäs.

Bernierin mukaan häntä vaadittiin käymään kotona vaihtamassa vaatteita tai pukemaan ylleen työpaikan kaapista löytyneen villapaidan.

Bernier kieltäytyi, koska hän piti asuaan täysin soveliaana ja oli lisäksi käyttänyt täsmälleen samoja vaatteita autoliikkeen työhaastattelussa joitakin viikkoja aiemmin.

Kun Caitlin Bernier kertoi tarinansa ja julkaisi kuvia työvaatteistaan Facebookissa, päivitys poiki nopeasti yli 15 000 kommenttia.

Osa kommentoijista oli tyrmistynyt 20-vuotiaan naisen potkuista, osa ymmärsi työnantajaa.

– Ehkä miespuolisten ex-työkavereittesi kannattaisi keskittyä enemmän työntekoon kuin naisten rintojen tuijotteluun. Tämä on todella vastenmielistä toimintaa autoliikkeeltä ja entisiltä kollegoiltasi, kirjoitti eräs nainen.

– Opetus tässä on, ettei kannata mennä töihin kaksi numeroa liian pienessä paidassa. Jos minä menisin tekemään myyntityötä ylläni housut, joiden läpi näkyisivät peniksen muodot, saisin potkut, totesi edmontonilainen mies.

Työelämän ongelmiin erikoistunut lakimies Howard Levitt totesi Toronto Sun -lehden haastattelussa, että Bernierin tapauksessa tietenkin on sukupuolisen syrjinnän piirteitä.

– Oikeuteen mennessään tämä tapaus kuitenkin päättynee työnantajan eduksi. Jos yrityksellä on myyjilleen selkeästi määritelty pukeutumiskoodi ja työntekijää on ensin varoitettu vääränlaisesta pukeutumisesta, asia on aika selkeä.

– Siinä mielessä tapaus on erikoinen, että olen urani aikana kuullut melko usein naisten sanovan, että työnantaja toivoo heiltä paljastavampaa pukeutumista. Tämä on ensimmäinen päinvastainen tapaus, totesi Levitt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut