Kotipeili: Digiajan nuoret puhkuvat intoa

Uusi tekniikka ja työtavat korvaavat kokemusvuosia

Digiajan nuoret välittäjät uskovat itseensä, kovaan työhön ja uuteen tekniikkaan. Alarivissä vasemmalta Jake Vitikainen ja Kim Särkkä. Ylhäällä Visa Suojanen, Erika Enberg, Piritta Huumo ja Ville Töyrynen. Helena Hirvonen

Teksti: Kari

Nuoret kiinteistönvälittäjät uskovat koulutukseen, intoon ja uuteen tekniikkaan.

Haastattelimme kuusi nuorehkoa kiinteistönvälittäjää, joilla on alalta 2-10 vuoden kokemus; jokainen kokee työn haasteelliseksi ja lähtisi uudelleen. Jokainen myös suosittelee alaa nuorille, jotka eivät työtä pelkää.

Kysyimme:

1. Miten päädyit alalle, omat

vahvuutesi?

2. Työn hyvät ja huonot puolet?

3. Miten kehittäisit alaa, työvälineitä

tai -tapoja.

4. Arvostetaanko nuorta välittäjää?

5. Henkilökohtainen tavoitteesi?

6. Suositteletko nuorille?

Piritta Huumo, Bo

Partner, LKV

1. Aiempi työhistoria on kehittänyt minusta vahvan asiakastyönosaajan. Halusin asiakaspalvelutyöhön, jossa pääsen laittamaan oman persoonani likoon. Olen helposti lähestyttävä, moderni ja tehokas kiinteistönvälittäjä.

2. Yrittäjämäisyys: vastuu ja vapaus käsikädessä. Asiakkaat ovat parasta työssäni. Tie ei ole ollut helppo, mutta lähtisin uudestaan!

3. Työvälineet ovat kehittyneet meillä jo upeasti eteenpäin. Haluan kehittää alaa myös omalla toiminnallani. Loistava asiakastyytyväisyys yhdistettynä raikkaaseen brändiin ovat avainasioita alan tulevaisuutta ajatellen.

4. Kyllä arvostavat. Arvostuksen saa omalla tekemisellään.

5. Haluan olla Jyväskylän helpoiten lähestyttävä kiinteistönvälittäjä, jota asiakkaat suosittelevat lämmöllä tuttavilleen.

6. Ala kaipaa uusia, innokkaita tekijöitä. Töitä täytyy olla valmis tekemään paljon ja kärsivällisyyttäkin tarvitaan. Kun alalle tuleva uskoo itse omaan tekemiseensä ja on valmis epäonnistumaankin, niin tulee pääsemään pitkälle.

Kim Särkkä, Savolin

35 v, KiAT

1. Myyminen on mieluisaa ja palkitsevaa, enkä näe sopivampaa alaa toteuttaa tätä. Vahvuuteni ovat asiakaspalvelu, tehokkuus, aikatauluttaminen ja rentous, eikä työn pidä aina niin vakavaa olla.

2. Huonona puolena työ vie aikaa ja samalla siinä on parasta se, että voi määrittää aikataulunsa. Päivääkään en ole katunut.

3. Tavat nykyaikaistuvat kehityksen mukana. Moni asia on muuttunut sähköiseksi, eiköhän siinä ole hetkeksi kehitystä, mitä opetella.

4. Riippuu paljon henkilöstä. En ole huomannut, että iällä olisi suurta merkitystä. Ennemmin sanoisin, että alussa on vaikeampi saada myytyä itsensä muille iästä riippumatta.

5. Palvella asiakkaita jatkossakin niin, kuin haluaisin itseäni palveltavan. Säilyttää nälkä, pitkäjänteisyys ja voitontahto.

6. Nuorten kannattaa olla rohkeita ja lähteä tähän, jos siltä itsestä tuntuu.

Ville Töyrynen, OP Koti

27 v, tradenomi (Amk)

1. Koulun jälkeen etsin haasteita ja asunnot/kiinteistöt kiinnostivat. Oma työ on tuloshakuista ja nykyaikaista, pyrin tekemään asiakkaan kokemuksesta miellyttävän ja helpon, mikä johtaa onnistumisiin. Muuntautumiskyky ja ymmärrys työskennellä 20 000 - 500 000 euron kohteiden parissa on tärkeää. Verkostot auttavat onnistumaan.

2. Jokainen päivä opettaa uutta eikä koskaan ole ”valmis”. Tutustuminen ihmisiin, kokemukset ja onnistumiset heidän kanssaan. Välillä hidas, jopa vanhanaikainen työ vaatii kärsivällisyyttä, mutta kehitystä tapahtuu monella tasolla. Arvostelu harmittaa, kun ei tiedetä, kuinka paljon työtä onnistuminen vaatii.

3. Työtä tehdään eri alojen ihmisten kanssa. Alojen rajapinnat olisi hyvä saada sulavammiksi ja nykyaikaisemmiksi, jolloin tulos ei kärsisi asioista, joihin ei voi vaikuttaa.

4. Tulos ratkaisee, ei ikä. Kun onnistuu siinä, mitä lupaa, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja suosittelevat eteenpäin. Kollegoiden ikäero on rikkaus ja asioita voi miettiä eri näkökulmista.

5. Hyvän asiakaskokemuksen kauppa tuo pitkiä asiakassuhteita ja uusia kavereita. On toki mukava jo parin vuoden jälkeen olla kaupungin eniten myyvien välittäjien joukossa, jossa aikoo pysyä.

6. Alaa tukeva koulutus on hyödyksi, oppimisen halu ja ahkeruus palkitaan.

Visa Suojanen, OP Koti

27 v, yo, merkonomi, LKV

1. Viitisen vuotta sitten tulevaisuus oli auki ja näin ilmoituksen, jossa haettiin välittäjää. Ikää mittarissa 22 ja intoa paljon, joten hain ja sain paikan. Vahvuuteni ovat päämäärätietoisuus, hyvät verkostot sekä positiivinen asenne.

2. Hyvää on, kun pääsee auttamaan ihmisiä uuteen kotiin ja saa tutustua ihmisiin. Nautin alan haasteista. Toisaalta ala on osin jämähtänyt vanhanaikaiseksi, mutta siihen voi itse vaikuttaa ja edistystä tapahtuu jatkuvasti.

3. Hyödyntäisin enemmän digitalisaation hyötyjä siten, ettei asiakaskokemus kärsi. Ostajille suunnatut palvelut ovat tulevaisuutta ja niihin on syytä panostaa. Jokaisen välittäjän olisi hyvä löytää itsensä sieltä, missä asiakkaatkin ovat eli somesta.

4. Asiakkaat pääosin tykkäävät nuorekkaasta ja tehokkaasta tyylistäni sekä siitä, että saan asioita aikaiseksi. Kollegoilta saan kiitosta, kun pystyn murtamaan myyttejä ja näyttämään, että voi kuulua eniten myyviin välittäjiin ilman 20 vuoden kokemusta.

5. Saan paljon suosituksia ja tavoitteeni on tarjota joka päivä entistä parempaa palvelua ja saada tyytyväisempiä asiakkaita. Tämän vuoden tavoite on nousta valtakunnallisesti OP Kodin välittäjien Top kolmoseen.

6. Ahkera ja positiivinen asenne sekä nöyryys ovat eduksi. Ala mahdollistaa asioita, joita muissa työpaikoissa ei voi saada.

Jake Vitikainen, Enberg

31 v, osakas, tradenomi,

talonrakentaja, LKV

1. Opiskellessa hain kesätöihin välitysliikkeeseen ja jatkoin opintojen ohessa, valmistumisen jälkeen täysipäiväisesti. Vahvuuksina rakennusalan tausta, suorapuheisuus ja rehellisyys.

2. Hyvää on asiakaskohtaamiset, osallisuus elämän suurissa kaupoissa, työskentely huoneistojen, kiinteistöjen ja tonttien parissa. Asiakkaat eivät aina ymmärrä, että työ ei ole pelkkää ovien avaamista, vaan vaatii paljon ”näkymätöntä” taustatyötä.

3. Välineet kehittyvät teknologian tahtiin ja käytössä on kaikki tarvittavat työkalut. Työtapoja kehittäisin siten, että asunnon arviokäynnit olisivat maksullisia, sillä ne vaativat töitä paljon jo ennen varsinaista käyntiä. Osa asunnonmyyjistä on ymmärtänyt ilmaisen arvion tarkoituksen väärin. On erikoista pyytää usean välittäjän arvio asunnosta ja laittaa se itse myyntiin.

4. Työkaverit arvostavat. Asiakkaista osa voi epäillä nuorta välittäjää. Kuitenkin moni alalla aloittava saattaa olla neli-viisikymppinen ja nuorella välittäjällä on ehkä varttuneempaa enemmän kokemusta.

5. Tehdä paljon kauppaa niin, että asunnoista saadaan paras saatavissa oleva hinta ja molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

6. Ei varmasti helpoin työ aloittaa ilman alaa sivuavaa koulutusta/tietotaitoa. Vaatii pitkäjänteisyyttä.

Erika Enberg, Enberg

30 v, osakas, toimitusjohtaja, KiAT, LKV

1. Alaa koko ikäni sivusta seuranneena oli helppoa lähteä tähän työhön, kun tästä tiesi jo jotakin. Liki 9 vuoden välittäjäurani aikana olen päässyt monelaiseen mukaan. Olen saanut välittää kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden sekä uudiskohteiden lisäksi kymmeniä varasto-osakkeita ja tällä hetkellä hoidan kokonaisen kerrostalon osakkeiden myyntiä. Vahvuutena siis laaja kokemus.

2. Hyvänä puolena pääsee tekemään laajasti monenlaista ja tapaa paljon ihmisiä. Huonoa on välillä se, että olet aina töissä, silti lähtisin alalle edelleen.

3. Toivon, että välittäjät antaisivat realistisia hinta-arvioita, eivätkä yrittäisi haalia myytävää ylisuurilla pyyntihinnoilla, koska parasta kauppahintaa ei saa epärealistisella pyynnillä.

4. Uskoisin, että olen aika hyvin lunastanut paikkani välitysalalla.

5. Pyrin tekemään työni niin, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja töitä riittää jatkossakin.

6. Suosittelen yrittäjähenkisille, en sellaisille, jotka laskevat työtunteja. Suosittelen jotakin alaan liittyvää koulutusta ennen työhön hakeutumista.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut