Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tältä näyttävät maailman kalleimmat autot – Ferrari voi olla hyvä sijoitus ja yli 40 miljoonan euron arvoinen

Tältä näyttää, kun rahamiehet kisaavat autoharvinaisuuksista. Korkein tarjous Ferrari 335S:stä oli tässä vaiheessa kivunnut 28 miljoonaan euroon. Artcurial

Timo Nieminen

Ferrarit ja niiden omistajat kokoontuivat lauantaina Jyväskylässä. Aurinko paistoi, Ferrarit kiilsivät ja autoista kiinnostuneita katselijoita riitti. Nähtävillä oli noin puolen miljoonan euron arvoisiakin Ferrareita, joten ihailtavaa oli autoharrastajille tarjolla yllin kyllin.

Todelliset Ferrari-harvinaisuudet painivat silti arvoltaan aivan eri sarjassa kuin nyt Jyväskylässä nähdyt.

Yli 30 Ferraria on nyt koolla Jyväskylässä, ja huomio on taattu – joukossa jopa puolen miljoonan euron menopelejä

Maailman kaikkien aikojen kymmenestä kalleimmasta julkisesta autokaupasta seitsemässä on kaupan kohteena ollut Ferrari. Tosin listasta löytyvät vain huutokaupassa omistajaa vaihtaneet autoharvinaisuudet. Huhutaan, että keräilijät ovat tehneet yksityisesti kauppoja suuremmilla summilla kuin mitä huutokauppaennätykset ovat, mutta niistä hankinnoista ei toreilla tai turuilla ole huudeltu.

Seuraavassa kolme kaikkien aikojen kalleinta huutokaupoissa omistajaa vaihtanutta autoa. Ne kaikki ovat – niinpä – Ferrareita.

Tästä Ferrari 250 GTO:sta maksettiin 41 miljoonaa euroa vuonna 2018. Sotheby’s

1962 Ferrari 250 GTO

Maailman kallein julkisessa kaupankäynnissä omistajaa vaihtanut auto on vuosimallin 1962 Ferrari 250 GTO, joka huutokaupattiin elokuussa 2018 mykistävällä 48,4 miljoonan dollarin (= 41 miljoonaa euroa) summalla. Kilparadoille suunnitellulla autolla voitettiin useita kilpailuja 1960-luvulla, eikä sillä jouduttu kertaakaan keskeyttämään mitään kilpailua. Ferrari valmisti 250 GTO -malleja vain 39 kappaletta.

Myös maailman toiseksi suurimman hintalapun huutokaupassa saanut auto on vuosimallin 1962 Ferrari 250 GTO. Bonham´s

1962 Ferrari 250 GTO

Listan kakkosena oleva vuosimallin 1962 Ferrari 250 GTO on samaa sarjaa kuin yllä esitelty listan kallein auto. Autossa on 3-litrainen V12-moottori, ja tälläkin yksilöllä kisailtiin aikanaan menestyksekkäästi. Moottoriurheilua ei 1960-luvulla tilastoitu yhtä tarkasti kuin nykyisin, mutta tämä runkonumeroltaan 3851GT on mahdollisesti eniten kilpaillut 250 GTO. Auto myytiin huutokaupassa yli 38 miljoonalla dollarilla vuonna 2014.

Huutokauppojen hintapörssin kolmonen: Ferrari 335S Spider Scaglietti vuosimallia 1957. Artcurial

1957 Ferrari 335S Spider Scaglietti

Vuonna 2016 omistajaa 35,8 miljoonalla dollarilla vaihtanut Ferrari 335S Spider Scaglietti on vuosimallia 1957. Autolla ajettiin jo valmistusvuonna useissa kilpailuissa. Le Mansin 24 tunnin ajossa kirjautti yhden kierroksen keskinopeudeksi 200 kilometriä tunnissa, mitä silloin pidettiin käsittämättömänä ja jopa ikuisesti ylittämättömänä ennätyksenä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut