Poliisikin tyrmistyi – suttuisessa kamerakuvassa Hyundai-kuski imee "ainetta" sieraimeensa kännykän päältä, kyydissä istuja ohjaa autoa

Kokenut australialaispoliisi sanoo, että tämän moottoritiellä otetun kamerakuvan jälkeen "kaikki mahdollinen liikennevalvonnassa taitaa nyt olla koettu". NSW Police

Timo Nieminen

Kuva on suttuinen, mutta Australian poliisin mielestä riittävä todiste, kun asia etenee oikeuteen.

Poliisin julkaisemassa kuvassa 21-vuotias nuori mies ajaa Hyundailla moottoritiellä. Tai pikemminkin hänen pitäisi ajaa, mutta ohjauspyörää hoitelee etupenkin matkustaja.

Poliisin mukaan kuljettajalla on muita kiireitä. Kuski imppaa poliisin tiedotteen mukaan "jotakin ainetta" kännykkänsä päältä. Hänen molemmat kätensä ovat siis varattuina muihin tarkoituksiin kuin ohjaamiseen, eikä vahvasti etukenoinen asento ainakaan edistä liikenteen seuraamista.

– Meillä on aika selkeä näkemys siitä, mitä autossa tapahtuu, mutta kerromme sen julkisesti vasta lokakuussa oikeudenkäynnissä. Henkilökohtaisesti minulle tuli kuvasta sellainen tunne, että ehkä olen nyt kokenut kaiken mitä liikennevalvonnassa voi kokea, sanoi poliisikomisario Bill Darnell australialaisen NSW-poliisin verkkosivuilla.

Myös kuvan julkaiseminen nosti Australiassa vilkkaan keskustelun. Monien mielestä poliisi tyrkkäsi julkisuuteen selvästi tunnistettavissa olevan henkilön, jota vasta epäillään useista liikennerikkomuksista.

Poliisi on puolustanut kuvan julkistamisesta muun muassa sillä, että liikenteen valvontakameroiden väitetään usein olevan pelkkiä valtion rahantekolaitteita, joilla ei edistetä liikenneturvallisuutta. Ilmeisesti poliisin tarkoitus on tällä kuvalla todistaa, että kameroilla voidaan myös saada vaarallisia kuljettajia tilille ja ainakin joksikin aikaa pois liikenteestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.