Tältä näyttää odotettu Volkswagen ID.4 – Suomessa myynti alkoi alle 50 000 euron 1ST-versiolla

Volkswagen on esitellyt täyssähköisen ID.4-katumaasturinsa, joka on taas tärkeä lenkki saksalaisvalmistajan kunnianhimoisessa ja sähkönsininisessä tulevaisuudessa.

Volkswagen on luvannut pala palalta poistaa niitä esteitä, jotka toistaiseksi ovat torpanneet sähköautojen nousun kansanautoiksi. Niitä ovat ennen muuta korkea hinta, suppeahko toimintamatka ja latausongelmat.

ID.4 edistyy sähköisten töyssyjen tasoittamisessa, mutta tekemistä jää vielä kosolti.

Suomessakin heti lanseerauksen jälkeen ennakkomyyntiin tullut ID.4 ei ainakaan ensimmäisenä markkinoille tulleella 1ST-versiolla pyri rajuun hintakilpailuun. Lähtöhinta on asetettu alittamaan täpärästi valtion hankintatuen raja eli 48 790 euroa. Edullisempi versio on Volkswagen ID.3:n tavoin tosin luvassa melko pian.

Volkswagen ID.4 näyttää jo ensimmäisellä silmäyksellä jotenkin tutulta. Selitys siihen on yksinkertainen: markkinoille tuloa tekevässä Škoda Enyaq iV:ssä on vahvasti konsernisukulaisuuden makua.

Sekä ID.4 että Enyaq rakentuvat konsernin sähköautoille suunnitellun MEB-alustan päälle. ID.4 on 4 584 millimetriä pitkä eli kokonaispituudeltaan hieman Enyaqia lyhyempi.

ID4:n tavaratila on 543-litrainen. Takapenkit kaadettuina lukema on 1 575 litraa.

ID4 1ST:ssä on 77 kilowattitunnin ajoakku, jonka luvataan tuovan 495–520 kilometrin toimintamatkan. Tehoa on 150 kilowattia eli 201 hevosvoimaa. Auto on takavetoinen. Pikalataus tuo Volkswagenin mukaan 320 kilometriä noin puolessa tunnissa.

Kiihdyvyydeksi nollasta sataan kerrotaan 8,5 sekuntia.

Volkswagen kertoo tehoiltaan ja toimintamatkaltaan sekä suurempia että pienempiä versioita ID.4:stä olevan tulossa. Neliveto-ID.4 nähdään samoin myöhemmin.

Sisällä ID.4 esittelee 2020-luvun teknologiaa. Jopa ohjauspyörässä olevat valitsimet toimivat samalla periaatteella kuin suuremmissa kosketusnäytöissä.

Auton digitaalinen lanseeraus ei kuitenkaan vielä anna viitteitä siitä, kuinka käytännöllisiä Volkswagenin ratkaisut ovat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut