Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsalainen yllätys – vain tyrmäävänä näyttelyesineenä pidetty automalli menee tuotantolinjalle

Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath kertoi, että monien puhtaasti konseptimallina pitämä Precept ei ole pelkkä Concept. Polestar

Timo Nieminen

Kun Volvosta irtaantunut sähköautojen valmistaja Polestar taannoin esitteli koemallinsa Preceptin, konseptiautoa pidettiin vain näytteenä ruotsalaisen yrityksen muotoiluosaamisesta. Sen arveltiin olevan täysin puhtaasti koemalli, jolla viimeistään halutaan osoittaa, ettei Polestar ole yhtä kuin Volvo.

Lauantaina Polestar paljasti, ettei Precept totisesti ole pelkkä näyttelyesine.

Polestar Precept menee valmistajansa mukaan tuotantolinjalle. Polestar on lisäksi vakuuttunut, että automallin myyntipotentiaali on "harvinaisen hyvä".

– Kun esittelimme Preceptin konseptiautona, monet kuluttajat ja lehtimiehet sanoivat, että tämän auton me haluaisimme nähdä maantiellä. Viesti oli niin selvä, että nyt viemme auton tuotantolinjalle. Samalla Polestar haluaa edelleen edistää päästöttömän liikkumisen mahdollisuuksia, sanoi Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath.

Koemalli Polestar Precept on muotoilultaan tyylikäs ja ylistystä kerännyt täyssähköauto. Polestar

Ingenlath ei vielä kertonut, mikä on tulevan auton mallinimi, kun se kauppoihin ehtii. Myynnissä ovat jo Polestar 1 ja Polestar 2, joten ei ole kovin rohkeaa ennustaa konsepti-Preceptille tiettyä mallinimeä.

Ingenlathin mukaan auto valmistetaan Kiinassa, mutta sen markkina-alue tulee olemaan koko maailma.

Aika moni autoista kiinnostunut luultavasti toivoo tämän Polestarin ilmestymistä suomalaisille automarkkinoille. Polestarin tuotteet nimittäin ovat paljon kiinnostavampia kuin erään paljon julkisuutta saavan kilpailijayrityksen sähköautot.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut