Kotipeili: Arjen luksusta Jyväskylän sydämessä

Kirkkopuiston kupeessa, kaupungin ytimessä sijaitsee juuri valmistunut eurooppalaishenkinen ja moderni Reimari, jonka lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat valon sisälle kotiin.

Avaran olohuoneen korkeat ikkunat avaavat maiseman kauniisti Kirkkopuistoon. Ikkunat aukeavat kattoon asti joka huoneessa. VISA TULISALO

Katariina Henttonen

Tilavan neliön suuret ikkunat aukeavat kesällä vehreään, näin syksyllä ruskan koristamaan Kirkkopuistoon. Ikkunasta katsellessaan ihan unohtaa olevansa aivan Jyväskylän keskustan sydämessä. Nykyaikaisen äänieristyksen myötä Reimarin asunnossa myös saa oman rauhan, vaikka ympärillä kävisi kaupungin vilske.

Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat aukeavat kokonaan. Ulkopuolella oleva, puoleen väliin ikkunaa ulottuva turvalasi huolehtii turvallisuudesta.

– Koko asunto on melkeinpä yhtä suurta parveketta, kun isot ikkunat saa auki joka huoneessa. Asunnosta löytyvä viherhuone on myös markkeeramassa parveketta. Siellä on ihana nauttia vaikka aamukahvit viikonloppuna, Keski-Suomen OP Kodin toimitusjohtaja, LKV, MBA, Janne Särkkä kertoo.

Kiinnostavaa tilasuunnittelua

99-neliöisen asunnon tilat on suunniteltu kiinnostavasti. Avara olohuone jatkuu tyylikkääksi keittiöksi. Tila on jaettu nykyaikaisella saarekkeella, jonka yli voi vaikka seurustella vieraiden kanssa ruokaa laittaessa. Olohuoneesta on kulku kylpytiloihin ja vierashuoneeseen. Reilun kokoinen päämakuuhuone jatkuu viehättävään viherhuoneeseen, joka on kenties vielä parempi kuin parveke.

– Viherhuone on lämmintä tilaa, joka kuitenkin toimii aivan samaan tapaan kuin parveke, Särkkä opastaa.

Erillinen kodinhoitohuone helpottaa arkea ja pienempi wc on tarpeellinen isommalle perheelle tai vaikkapa vieraskäyttöön. Päämakuuhuoneesta ja kodinhoitotilasta pääsee walk-in closet -tyyppiseen vaatehuoneeseen.

Arjen luksusta asujalle tuovat tyylikäs spa-henkinen kylpyhuone ja tyylikäs sauna, jotka löytyvät sekä Reimarin kolmioista että neliöistä.

– Elämästä nauttiminen ja rentoutuminen ovat monille tärkeitä ja tällä hetkellä myös kasvava trendi. Tilava sauna ja spa-henkinen kylpyhuone palvelevat juuri näitä tarpeita, Särkkä toteaa.

Persoonallinen tilasuunnittelu näkyy myös 73-neliöisessä, saunallisessa kolmiossa, joka tuntuu neliöitään suuremmalta. Päämakuuhuoneessa tila on jaettu pilarilla, jolloin makuuhuoneen ja vaatehuoneen väliin jää sopiva kolo esimerkiksi työpisteelle tai kampauspöydälle.

Kaupungin sykettä voi seurata koko asunnon levyiseltä lasitetulta parvekkeelta.

Palveluiden keskiössä

Reimarin eurooppalaishenkinen sisäpiha on rauhallinen oleilukeidas keskellä kaupunkia. Myös lapset on otettu huomioon: sisäpiha on turvallinen hiekkalaatikkoineen ja keinuineen.

Asuntokauppaan liittyen puhutaan paljon palveluiden läheisyydestä, mutta Reimarissa asustava asuu kirjaimellisesti keskellä palveluita. Keskustan liikkeet, terveydenhuolto, julkinen liikenne, Harju ja kaupunginteatteri ovat aivan nurkan takana.

– Reimarin asukkaan ei tarvitse varata teatteriin narikkarahaa, kun teatteriin voi lähteä kotoa ilman takkia, Särkkä sutkauttaa.

Yksi positiivinen erikoisuus Reimarissa on myös se, että asuntojen varastotilat sijaitsevat aina samassa kerroksessa kuin asunto itse.

– Tällaista käytäntöä en ole nähnyt missään muissa Jyväskylän uudiskohteissa. Siinä on paljon etuja: varastotila on lähellä asuntoa ja siellä on hyvä ilma, kellarissa tai ullakolla ei välttämättä aina ole näin, Särkkä toteaa.

Sijoittajan näkökulmasta Reimarin yksiöt ovat mainioita sijoitusasuntokohteita. Keskeltä kaupunkia on helppoa saada asunto vuokralle ja pienten asuntojen vuokratuotot järkeviä. Reimarin kompakti ja nykyaikainen yksiö sopii myös esimerkiksi opiskelijalle ensimmäiseksi omaksi asunnoksi tai kakkosasuntoa kaupungista kaipaavalle.

Sisäpihalle antavista ikkunoista näkyvät veikeän porrastetusti takana olevat rakennukset Harjulle kohti: arvokkaana seisovasta Nordean kiinteistöstä kaupungin klassikkoon, Harjun vesitorniin.

– Sisäpihan puolella asuva yksiön asukas ei tarvitse seinäkelloa, kun Harjun tornin kellosta voi katsoa ajan, Särkkä naurahtaa.

Kohdetta myy ja esittelee OP-Koti. Esittely ma 5.10. klo 16.30–17.00 Hanna Vehmaa 050 588 0780 ja Johanna Valkeinen 040 621 1553

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut