Sähköautojen valmistajalta nolo takaisinkutsu – ajoakuista katoaa virta jopa kesken ajon

Elokuussa julkistettu Polestar 2 on heti noussut suureen suosioon Norjassa ja Ruotsissa. Alkuhuuma on kuitenkin tahriutumassa laajaan takaisinkutsuun. Polestar

Timo Nieminen

Autoviikko alkaa jälleen Polestar-uutisella. Ruotsalainen täyssähköautojen valmistaja on kertonut kutsuvansa takaisin kaikki jo myymänsä Polestar 2 -malliset autot, koska autojen sähkövaraus voi tyhjentyä kesken ajon.

Polestar kuitenkin kertoo, ettei vika ole "vaarallinen".

– Esimerkiksi jarrut ja ohjaus toimivat vaikka ajoakku voi yllättäen tyhjentyä, sanoi Polestarin viestintäpäällikkö Brent Ellis ruotsalaiselle Dagens Industri -lehdelle.

Polestarin mukaan ongelma on havaittu "useissa autoissa", mutta täsmällisempään vaikeuksien analysointiin yhtiö ei halunnut vielä ryhtyä.

Brent Ellis myös valistaa Polestar 2:n omistajia siitä, että vika on "helppo havaita". Auton sähkövirta vain katoaa eikä moottori käynnisty uudestaan. Ainakin osa ongelman kokeneista on Polestarin mukaan ensin saanut mittaristossa näkyvän vikailmoituksen ongelmasta ajojärjestelmässä.

Polestarin ongelma kuulostaa samanlaiselta, jonka kanssa Tesla paini Model 3:n tultua markkinoille.

Nimellä Pekka Mervola Sähköautoista tulee etelän eliitin ekoteko

Polestar 2 on Volvosta irrotetun sähköautojen valmistajan toinen automalli. Sen myynti alkoi elokuussa, ja autoja on valmistajan mukaan toimitettu asiakkaille noin 2 200. Valtaosa Polestar 2:n omistajista on norjalaisia tai ruotsalaisia.

Kaikki Polestar 2:t valmistetaan Kiinassa.

Polestar oli laajasti otsikoissa myös viikko sitten, kun itse tekemä täyssähkömallin ja polttomoottorisen henkilöauton vertailu paljasti, ettei täyssähköauton ostaminen olekaan maailmoja syleilevä ekoteko. Polestar 2:n koko elinkaaren mittaiset hiilidioksidipäästöt osoittautuivat korkeiksi valmistukseen liittyvän päästötaakan vuoksi.

Sähköautovalmistajan oma, mykistävä vertailu julki: "Tunnustamme, että tiedot sähköautojen päästöttömyydestä ovat pitkälti harhaa"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.