Nyt kertoi itsestään uusi autonvalmistaja, jonka pelkkä nimi pistää odottamaan suuria

Piëch Mark Zero GT on Sveitsiin rekisteröidyn yhtiön ensimmäinen tuote. Piëch Automotive AG

Timo Nieminen

Sveitsiläinen autonvalmistaja Piëch Automotive AG lähtee tosissaan haastamaan sähköautojen valmistajia. Vuonna 2017 perustettu Piëch lähetti maanantaina myös suomalaisille autotoimittajille sähköpostin, jossa se ylpeästi esittelee suunnitelmiaan ja ensimmäisen tuotteensa.

Piëch Automotive AG:n ulostuloa on alalla odotettu kiinnostuneena. Syy siihen löytyy jo yhtiön nimestä, sillä toinen autoyrityksen perustajista on Anton "Toni" Piëch. Hänen isänsä on Ferdinand Piëch, jonka pääjohtajakaudella Volkswagen Group nousi todelliseksi autolalan jättiläiseksi. Anton Piëch on sukua myös Porschen perustajalle Ferdinand Porschelle.

Piëch on koonnut kunnianhimoisia suunnitelmiaan pönkittämään pitkän rivin autoalalta tuttuja vaikuttajia. Hallituksen puheenjohtajaksi tulee entinen Porschen ja Volkswagenin toimitusjohtaja Matthias Müller. Tekniseksi johtajaksi on nimitetty entinen BMW Motorsportin pääinsinööri Klaus Schmidt.

Useiden muidenkin avainhenkilöiden taustalta löytyy työvuosia VW-konsernissa tai Teslalla.

– Piëch Automotiven suunnitelmat ovat kunnioitusta herättävämpiä ja avarakatseisempia kuin minkään autoalan yhtiön, jonka palveluksessa olen aiemmin ollut. Yhtiöllä on potentiaalia näyttää suuntaa koko tulevaisuuden autoteollisuudelle, runoili Müller.

Piëch käyttää Mark Zero GT -koemallistaan myös nimeä Mk0. Piëch Automotive AG

Piëch Automotive AG kertoo, että sillä on työn alla kolme konseptimallia.

Ensimmäisenä koeautoistaan yhtiö on esitellyt 2-paikkaisen Piëch Mark Zero GT:n. Täyssähköisen urheiluauton toimintamatkaksi kerrotaan 500 kilometriä ja akun latausajaksi tyhjästä 80 prosenttiin alle viisi minuuttia.

Yhtiö ei kerro akusta ja lataustavasta vielä tarkempia tietoja, mutta intoilee tekniikan olevan "automaailmaa mullistava".

Ensimmäisten Piëchin valmistamien autojen luvataan tulevan markkinoille vuonna 2022. Yhtiön tavoitteena on täyssähköautojen lisäksi tuottaa "muitakin tulevaisuuden voimanlähteitä käyttäviä autoja".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.