Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Volvo matkalla täyssähköisyyteen: "Pian päivittyvä XC90 saattaa olla viimeinen hybridimme"

Pääjohtaja Håkan Samuelsson vihjaa amerikkalaislehden haastattelussa, että Volvo valmistautuu jo pelkkien täyssähköisten autojen valmistamiseen. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson sanoo amerikkalaisen Car and Driver -lehden haastattelussa, että malliuudistuksen pian saava XC90 saattaa olla viimeinen Volvo, jossa on polttomoottori.

Neljä vuotta sitten Samuelsson arveli Volvon luopuvan pian dieselmoottoreista. Niin kävi. Sittemmin Samuelsson on puhunut bensiinimoottoreiden käytöstä vain sähkömoottoreiden rinnalla eli hybrideistä, mutta sekin aikakausi on jäämässä taakse.

Nyt Samuelsson vihjaa, että Volvo alkaa olla valmis siirtymään pelkästään täyssähköautojen valmistukseen.

– Mietitäänpä... Täyssähköautojen määrä joka tapauksessa lisääntyy koko ajan. Premiumluokan autojen markkina tulee olemaan autosegmenteistä nopeimmin kasvava. Ja me Volvolla olemme vakuuttuneita siitä, että premiumluokan tulevaisuus on täysin sähköinen.

Samuelsson myöntää, että kyse on myös autonvalmistajan ansaintalogiikasta.

– On pääteltävissä, että esimerkiksi pienempiä autoja kuin Volvo XC40 on turha tehdä polttomoottoria millään tavoin käyttävinä versioina. Pienen polttomoottorisen tai hybridiauton on oltava halpa. Me emme usko, ettei pienestä autosta ole mahdollista tehdä sekä premiumia että valmistajalle kannattavaa ilman sähköistämistä, sanoo Samuelsson.

Samalla Samuelsson vahvisti, että Volvo tuo XC40:n alapuolelle pikkumaasturin. Se lienee siis täyssähköinen XC20, jolle Volvo jo on hakenut tuotenimisuojan.

Aivan lukkoon ei Håkan Samuelsson vielä napsauta Volvon täyssähköistymistä.

– Ehkä minun pitäisi vastata näin: Tavoitteemme joka tapauksessa on olla täyssähköinen brändi ennen kuin yhteiskunnan säädöksillä sellaista vaaditaan. Paljon riippuu asiakkaiden toiveista ja sähköinfran kehittymisestä, pehmentää Samuelsson.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut