Audilta pikatahtiin jo seitsemäs ladattava hybridi – Q8 tuo 456 hevosvoimaa ja 47 kilometriä sähköajoa

Audi on julkistanut noin puolessatoista vuodessa ladattavan hybridin seitsemästä mallistaan. Nyt liittyy pistokehybridien joukkoon Q8. Audi

Timo Nieminen

Sähköä kohti kiirehtivän Audin seitsemäs ladattava hybridi ehtii myyntiin Euroopassa jo lokakuun aikana.

Ladattava Q8 tulee kahtena versiona. Q8 55 TFSI e quattron teho on 375 hevosvoimaa (280 kW) ja järeämmän Q8 60 TFSI e quattron 456 hevosvoimaa (340 kW). Sähköajoa Audi lupaa 47 kilometriä. Auton polttomoottori on 3-litrainen TFSI V6.

Q8 60 TFSI e quattron maksimivääntö on 700 newtonmetriä. Auto kiihtyy nollasta sataseen 5,4 sekunnissa.

Q8 55:n vääntö on 600 newtonmetriä ja kiihtyvyys 5,8 sekuntia.

Energiasisällöltään 17,8 kilowattitunnin akku on sijoitettu auton takaosaan. Akusto syö jonkin verran tavaratilasta, joka on silti 505-litrainen ja takapenkit kaadettuna 1 625-litrainen.

Taakse sijoitetuista sähkömoottorin akuista huolimatta tavaratila on 505-litrainen. Audi

Pikalatauksella (7,4 kW) Audi lupaa Q8:n akkujen latautuvan tyhjästä täyteen noin kahdessa ja puolessa tunnissa. Auton voi ladata myös normaalista suomalaisesta suko-sähköpistokkeesta, mutta latausaika on toistakymmentä tuntia.

Autojen kulutukseksi Audi ilmoittaa 2,6–2,8 litraa sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöt ovat 59–63 grammaa kilometrillä, mikä on tärkeää valmistajalle itselleen, sillä Audin hurjan hybridivyörytyksen taustalla on malliston hiilidioksidipäästöjen nopea pudottaminen.

Audi kehuu ladattavan Q8:n rekuperaation eli liike-energian talteenoton olevan tehokkaampaa kuin missään aiemmassa Audi-mallissa.

Uusien Audi Q8:n ladattavien hybridien hintoja Suomessa ei ole kerrottu. Saksassa lähtöhinnat ovat 75 351 ja 92 800 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.