Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tulipalovaara lataushybrideissä – BMW:ltä 27 000 auton takaisinkutsu, Suomessa syyksi mainitaan lyhyesti "akuston kennot"

BMW:n lataushybridien laaja takaisinkutsu olisi automaailmassa peruskauraa, ellei saksalaisyhtiö puhuisi avoimesti tulipalon vaarasta. Teppo Komulainen

Timo Nieminen

BMW on kutsunut takaisin ainakin 27 000 ladattavaa hybridiään. Korjattavaksi kutsuttavien mallien lista on pitkä: X1–X5-sarjojen sekä 2-, 3-, 5- ja 7-sarjojen pistokehybridejä.

BMW muistuttaa tiedotteessaan, että autojen omistajien on suhtauduttava takaisinkutsuun vakavasti. Epäilemättä kaikki suhtautuvatkin, sillä BMW:n tilitys on koruton:

"BMW Group on aloittanut maailmanlaajuisen ladattavien hybridien takaisin kutsumisen ja keskeyttänyt autojen toimituksia asiakkaille. Kun ladattavan BMW-hybridin ajoakusto on ladattu täyteen, voi järjestelmässä syntyä oikosulku, joka pahimmillaan saattaa johtaa tulipaloon. BMW pahoittelee asiakkaille aiheutuvia ongelmia, mutta tietenkin toimimme turvallisuus edellä."

Suomessa takaisinkutsu on kirjattu Traficomin tietokantaan melko sisälmyksettömällä otsikolla "korkeajänniteakuston kennot".

Myös BMW-konserniin kuuluva Mini Countryman PHEV on takaisin kutsuttujen mallien listalla.

Äskettäin ovat takaisinkutsuista ilmoittaneet myös Ford (Kuga PHEV) ja Hyundai (Konan täyssähköversio), mikä lisää epäluottamusta henkilöautojen sähkölinjoihin. Usein on epäilty, että autonvalmistajien kiire sähköistyä näkyy tuotteiden laadussa.

Takaisinkutsut sinänsä ovat arkipäivää autoteollisuudelle. Kun katsoo Traficomin listaa takaisinkutsuista tänä vuonna, löytyvät siitä oikeastaan kaikki merkittävät brändit: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, DS, Ford, Honda, Hyundai...

Valmistajat korostavatkin aina, että takaisinkutsuissa on ennen muuta kysymys korkean laadun takaamisesta ja asiakkaiden edun valvomisesta. Takaisinkutsumisia ei kuulemma pidä säikähtää.

Jos kuitenkin puhutaan tulipalovaarasta, alkaa jo ehkä olla kysymys jostakin vähän vakavammasta kuin pelkästä kohteliaasta asiakaspalvelusta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut