Sanattomaksi vetää – 1,5 miljoonan euron, yli 5000 hevosvoiman ja 24 sähkömoottorin hyperauto tuli ennakkomyyntiin

Bulgarialaisyhtiö Alieno on puhunut täyssähköisestä Arcanum-hyperautostaan vuodesta 2018 lähtien. Nyt se on aloittanut hämmennystä herättävän tuotteensa ennakkomyynnin. Alieno

Timo Nieminen

Bulgarialainen autonvalmistaja Alieno on "vahvistanut", että sen hyperauto Arcanum on nyt ennakkomyynnissä. Alieno lupaa, että ensimmäinen auto luovutetaan asiakkaalle 18 kuukauden kuluttua.

Alieno Arcanumin tehokkaimmassa versiosssa on valmistajan mukaan 24 sähkömoottoria. "Karvalakkimallissakin" on 12 sähkömoottoria.

Arcanum tulee valmistajan mukaan myyntiin neljänä tehoversiona. Niistä rajuimman (Arcanum RP5) tehoksi kerrotaan 5 150 hevosvoimaa (3 840 kW) ja maksimiväännöksi 8 880 newtonmetriä.

Ja jotta käsittämättömiltä kuulostavat luvut eivät loppuisi kesken, Alieno lupaa täyssähköisen hyperautonsa toimintamatkaksi 1 020 kilometriä ja huippunopeudeksi 488 kilometriä.

Verottomaksi hinnaksi R5-malliversiolle paljastetaan ennakkomyynnissä 1,5 miljoonaa euroa. Edullisimpaan Arcanumiin pääsee käsiksi 750 000 eurolla.

Auton sisälläkin on valmistajan mukaan paljon ennennäkemätöntä teknologiaa. Alieno

Alieno on verkkosivuillaan julkaissut kymmeniä valokuvia Arcanumista. Lisäksi sillä on ulkoisesti melko näyttävät toimitilat bulgarialaisessa Tuhovishtassa. Tuotantolaitoksen sisältä julkaistuissa kuvissa ja videopätkässä esitellään erilaisia kokoonpanorobotteja, mutta niistä yksikään ei näytä olevan minkäänlaisessa käytössä.

Yhtään Arcanum-hyperautoa ei ole esitelty julkisuudessa.

Jos olet kiinnostunut Alieno Arcanumista, autotoimituksen ehdoton ohje on seuraava: Pidä rahasi kaukana tästä yrityksestä.

Autotehdas Alieno vaikuttaa yhtä luotettavalta bisnekseltä kuin Euroopan suurimman autokaupan Sunny Car Centerin pystyttäminen Hämeenlinnaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.