Volkswagen venytti etumatkaansa Euroopassa – syyskuun rynnäkön takasi yhden mallin nopea nousu

Volkswagen on myöntänyt, että yhtiöllä on paljon pelissä ID.3:n kanssa. Myynnin alku lupailee saksalaisvalmistajalle täyssähköistä riemuvoittoa. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Euroopan (EU+Efta+Britannia) autokaupan ensirekisteröintitilastot näyttävät syyskuussa pitkästä aikaa pientä plussaa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kyynikot tosin muistuttavat, että kasvu on vähän näkoharhaa, koska syyskuussa 2019 Euroopan autokauppa oli kovin sekaisin päästö- ja kulutusmittauksien muutoksen vuoksi.

Niin tai näin, Euroopan syyskuun autokaupassa voi tehdä muutaman mielenkiintoisen havainnon.

Volkswagen on automerkeistä aivan omaa luokkaansa, ja se kasvatti kärkinelikosta (muut Mercedes-Benz, Renault ja Ford) ainoana myyntimääriään syyskuuhun 2019 verrattuna.

Suurin kasvaja vuoden takaiseen varrattuna tosin oli myyntitilaston yhdeksäs eli Audi (41,8 %). Se ei kuitenkaan kerro paljonkaan, sillä Audin viime syksy oli surkuhupaisaa pimeässä hapuilua. Suomessakin oli syksyllä 2019 suorastaan mahdoton ostaa tiettyjä Audin malleja, koska WLTP-mittaukseen siirtyminen sotki Audien hinnoittelun ja toimitukset totaalisesti.

Toinen huomattava seikka Euroopan tilastoissa on Volkswagen ID.3:n rynnistys. Vaikka kaikkien maiden viralliset mallikohtaiset tilastot eivät ole vielä julkisia, ID.3:n vauhti on helppo havaita.

Volkswagen ID.3 oli syyskuussa myydyin malli Norjassa ja Irlannissa. Kymmenen myydyimmän listalla ID.3 oli Islannissa, Tanskassa, Suomessa ja Sveitsissä. Hollannissa, Ruotsissa ja Itävallassa uusi täyssähköinen Volkswagen jäi hieman kärkikympin ulkopuolelle.

Reaaliaikaisissa tilastoissa ID.3 on lisäksi lokakuun alun ykkönen ainakin Norjassa ja Hollannissa, joten vielä tänä vuonna saatetaan nähdä täyssähköinen yllätys lähellä Euroopan mallikohtaisen myyntitilaston kärkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.