Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vihattu ja rakastettu off-road-klassikko palasi – moni entinen Hummer-fani näkee silti punaista

Valmistajan mukaan uuden Hummer-perheen ensimmäisen tuotteen eli GMC Hummer EV First Editionin tehtävänä on olla markkinoiden tehokkain tehdasvalmisteinen lava-auto. General Motors

Timo Nieminen

General Motors ilmoitti vuonna 2006 ajavansa alas järeän Hummer-automerkin valmistuksen. Syynä ei valmistajan mukaan ollut kysynnän kutistuminen, vaan sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa voimaan astuvat päästömääräykset autonvalmistajille. GM myös pisti Hummer-tuotemerkin kaikkine oikeuksineen myyntiin, mutta ostajaa ei löytynyt. Niinpä Hummerin valmistuksen päättymisestä ilmoitettiin vuonna 2010.

Nyt Hummer palaa markkinoille.

Uuden Hummerin virallinen mallinimi on GMC Hummer EV. GMC siksi, että GM halusi jostakin syystä valmistuksesta vastuulliseksi alabrändinsä. Ja EV siksi, että uusi Hummer on aina täyssähköinen.

Sähköistyminen on verkkokeskusteluista päätellen todella tiukka paikka monille Hummerin ystäville. Aikoinaan Yhdysvaltain armeijan tarpeisiin kehitty off road -ikoni ei sovi monien ajatusmalliin täyssähköisyydestä, mutta valmistaja vakuuttaa, että sähköresepti toimii Hummerissakin.

Sisätilat ovat luksusta ja täynnä uusinta teknologiaa, lupaa valmistaja. General Motors

Valmistaja ei vielä halua ilmoittaa täsmällisiä numeroista GMC Hummer EV:n tehoista ja maksimiväännöstä, sillä ensimmäiseen tuotantoversioonkin saatetaan vielä tehdä pieniä viilauksia. Autolle joka tapauksessa luvataan noin tuhannen hevosvoiman ja 560 kilometrin toimintamatka. Myös ajoakuston koko ja muut tiedot kerrotaan myöhemmin.

– Tämä auto tulee suorituskyvyssä joka tapauksessa ylittämään kaiken sen, mitä General Motors on aiemmin tarjonnut, totesi Hummer-projektin pääinsinööri Al Oppenheiser.

Oppenheiser myös vihjasi, että lava-auto GMC Hummer EV First Edition on vasta alkua uudelle Hummer-tuoteperheelle.

Lehdistötilaisuudessa esitettiin kysymys Hummerin taipumisesta jopa perhekokoiseksi katumaasturiksi. Siihen Oppenheiser totesi vain, että "sellainenkin suunnitelma on pöytälaatikossa".

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut