Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uusi Hummer tuli ennakkomyyntiin – niin, ja myytiin loppuun kahdessa tunnissa

Maastoautojen ikoni Hummer näyttää kelpaavan ostajille myös täyssähköisenä GMC Hummer EV -versiona. General Motors

Timo Nieminen

General Motors julkisti Suomen aikaa myöhään tiistai-iltana virallisesti uuden GMC Hummer EV -täyssähköauton ja ennakkomyynnin aloituksen.

Sen verran suuri tapaus off-road -ikonin paluu markkinoille kymmenen vuoden tauon jälkeen oli, että kaikki autolehdet ja autosivustot huomioivat julkistuksen jonkinlaisella uutispätkällä.

Mutta keskiviikkona tuli jo uusi uutinen täyssähköisestä Hummerista. Edellisenä päivänä esitelty Hummer EV Edition 1 on myyty loppuun. Jonotuslistalle voi General Motorsin mukaan liittyä, sillä ainahan joku voi kuulemma perua varauksensa. Jonotuslistaa tosin kuvaillaan "varsin pitkäksi".

Lisäksi GM muistuttaa, että uusia sähkö-Hummerin versioita tietysti tulee myyntiin, kun tuotanto vain napsahtaa eteenpäin.

GM ei paljasta, kuinka monta 112 595 Yhdysvaltain dollarin (= 95 000 euroa) hintalapun saanutta Edition 1:n Hummeria oli myynnissä. Huhujen mukaan ensipainos oli tuhat yksilöä, ja ne varattiin alle kahdessa tunnissa.

Nelivetoisen lava-auton ensimmäinen erä myytiin loppuun siitä huolimatta, että GM ei vielä ole pystynyt kertomaan Edition 1:n aivan tarkkoja teho- ynnä muita numeroita.

GM:n arvion mukaan kolme sähkömoottoria tuottavat noin tuhat hevosvoima, yli 15 000 newtonmetrin väännön ja yli 550 kilometrin toimintamatkan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut