Yleisön pyynnöstä – farkku-uutuus saapui Suomeen vain dieselinä, ladattava hybridi tulossa

Tämä on 2020-luvun automaailmassa hyvin, hyvin harvinainen tapaus. Piristäväkin. Kun lähes joka kuukausi joku autonvalmistaja julistaa luopuvansa dieselmoottoreista, Volkswagenin halu kuunnella asiakkaita miellyttänee monia.

Volkswagen on tuonut Suomeen uuden Arteon-mallin farmarin eli Shooting Braken. Uuutuuden myynti on jo alkanut, ja näinä sähkökiiman aikoina todella yllättävästi. Arteon Shooting Braken saa ja näkee toistaiseksi ainoastaan kahtena TDI-dieselmoottorin versiona.

Ennakkomyynnissä tosin jo on eHybrid eli pistokehybridi, mutta sen saapumista Suomeen on vielä odoteltava. Dieselit sen sijaan ehtivät suomalaisille jälleenmyyjille jo lokakuun aikana.

2-litraisten dieselmoottoreiden tehot ovat 150 hevosvoimaa (110 kW) ja 200 hevosvoimaa (147 kW). Autot ovat nelivetoisia ja DSG-automaattivaihteistolla varustettuja.

Diesel-Arteonin lähtöhinta on 47 249 euroa. Myöhemmin kauppoihin ja koejattevaksi tulevan ladattavan hybridin alkaen hinta on 49 995 euroa. Ladattavalle hybridille Volkswagen lupaa 45 kilometriä sähköajoa.

Volkswagen toki täydentää Arteon Shooting Braken moottorivalikoimaa, kun muilta kiireiltään ehtii. Tulossa ovat 2-litraisen TSI-bensiinimoottorin 280-hevosvoimainen neliveto sekä malliston lippulaiva Arteon Shooting Brake R, jossa tehoa on 320 hevosvoimaa.

Volkswagen Arteon Shooting Braken suurimpia valtteja on ulkonäkö. Valmistajat luottavat farmarimallien muotoilussa usein hyviksi havaittuihin perusratkaisuihin, mutta Volkswagen on nyt uskaltautunut hakemaan premium-henkistä tyylikkyyttä oikein isolla kauhalla. No, samalla on sitten menty myös premium-hintoihin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut